Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

Діти Сєвєродонецької громади оздоровлятимуться на Закарпатті та у Литві

Дата: 08.06.2024 10:10
Кількість переглядів: 42

Фото без опису

 

 

 

 

Очільник Луганщини Артем Лисогор поставив громадам завдання – оздоровити максимальну кількість дітей-переселенців.

Слід зазначити, що через війну батьки побоюються відпускати малечу на відпочинок, тож місцеві адміністрації проводять широку роз’яснювальну кампанію, щоб переконати їх у безпечності дитячих оздоровчих закладів.

Таку роботу успішно проведено  Сєвєродонецькою МВА. Як результат, кількість бажаючих оздоровитись у літніх таборах значно зросла.

На проведення літньої оздоровчої кампанії у 2024 році в бюджеті Сєвєродонецької міської територіальної громади було закладено 1 870,2 тис. грн. Зокрема, 540 тис. грн – управлінню соціального захисту населення для оздоровлення 30 дітей пільгової категорії та 1 330,2 тис. грн – управлінню освіти Сєвєродонецької МВА для оздоровлення 60 дітей пільгової категорії.

Наразі додатково виділено кошти в сумі 900 тис. грн, відповідні зміни внесені до Комплексної програми «Літнє оздоровлення та відпочинок дітей» на 2024 рік.

Усього, станом на 1 червня 2024 року, від батьків, діти яких мають право на отримання послуг з оздоровлення в МДЦ «Артек», надійшло 52 заяви, в тому числі Артек Закарпаття – 39 заяв, Артек Пуща-Водиця – 13.

5 червня дві дитини вже поїхали  на відпочинок до Артеку у Пущі-Водиці.

20 дітей оздоровилися у м. Яремче Івано-Франківської області. Тут запланований відпочинок ще 13 дітей у червні, та 17 – у липні.

60 дітей пільгових категорій відпочиватимуть у Карпатах.

23 вихованця гімназії №14  приймуть участь у в дитячому таборі відпочинку та зміцнення здоров’я «Українські діти», що організує гімназія Бутримоню, Алітуського райну (Литва). Учасників табору буде розміщено в садибі сільського туризму «Ковчег Ноя» в с. Пагроничис, Мяркінєське староство, Варенський район, Литва.

В липні 2024 року планується оздоровлення 20 дітей в м. Вілкавішкас (Литва).

11 дітей, які не належать до пільгових категорій, будуть забезпечені путівками за рахунок коштів бюджету Сєвєродонецької міської територіальної громади в інші заклади оздоровлення та відпочинку.

Крім цього, на базі гуманітарного хабу Сєвєродонецької МВА у Дніпрі працює «майданчик відпочинку». Протягом чотирьох змін послуги відпочинку планувалося надати 60 дітям, але надійшло більше 200 заяв, тому набір та програму розширили і прийняли вже на першу зміну 60 діток.

Отримати консультацію спеціалістів УСЗН Сєвєродонецької міської ВА з питань реабілітації дітей з інвалідністю та оздоровлення дітей можна з понеділка по п’ятницю з 10-00 до 15-00 за телефонами:

093-834-3684

066-879-7669

068-659-4334

 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь