A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр вже не раз відроджується з попелу. Він був створений на початку Другої Світової війни, пережив німецьку окупацію, вистоїть і під час російської.

Дата: 27.03.2024 12:27
Кількість переглядів: 20

 

 

Після захоплення Луганська, колектив театру відновив свою діяльність «з нуля» у Сєвєродонецьку. В рік ставили до трьох сотень вистав, зберегли свого глядача попри початок військових дій. 

А вже у 2022 році будівлю театру було знищено прицільним танковим вистрілом. Вона і досі стоїть руїною, як нагадування усьому світу про справжнє відношення росіян до культури та людських цінностей.

Наразі театральний колектив області продовжує свій творчий шлях у Сумах. Ставить прем’єри, гастролює для військових у частинах і шпиталях, прославляє Луганщину закордоном. 

Наших акторів вже полюбила публіка всієї України – прем’єра «Хазяїн» за мотивами п'єси Івана Карпенка-Карого зібрала аншлаги  у Києві та Львові. 

Попри всі намагання ворога знищити нашу культуру, Луганський театр і зараз залишається візитівкою області та символом незламності луганчан. Театр поєднав людей надзвичайно відданих своєму покликанню. Колектив створює якісний мистецький продукт. 

Попереду багато планів, створення нових вистав і, безумовно, відновлення роботи у звільненому українському Луганську!Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь