A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

Культура Луганщини жива: в ОДА відзвітували про розвиток сфери культури області

Дата: 23.02.2024 19:21
Кількість переглядів: 25

 

Фото без опису

 

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела засідання колегії управління культури, національностей, релігій та туризму ОДА, де розглянуто підсумки діяльності сфери культури області за 2023 рік та визначено напрями роботи на 2024 рік.

Під час розгляду питання виконуюча обов’язки начальника управління культури, національностей, релігій та туризму ОДА Людмила Румега поінформувала, що основним напрямом роботи в 2023 році стало здійснення заходів з культурної інтеграції та адаптації мешканців Луганської області в приймаючих територіальних громадах, на базі гуманітарних штабів Луганщини та в режимі онлайн. Працівниками закладів культури та спеціалістами військових адміністрацій і органів місцевого самоврядування організовано надання 11 видів культурних послуг.

Також відзначено, що незважаючи на складність роботи в умовах воєнного часу, продовжено реалізацію Регіональної цільової комплексної програми розвитку сфери культури на 2022-2025 роки, проведено низку заходів з відродження та розвитку етнічної, культурної та мовної самобутності національних меншин; сприяння діяльності релігійних організацій Луганщини; у сфері збереження матеріальної та нематеріальної культурної спадщини. Обласними закладами культури продовжено активну роботу у театрально-видовищній та концертній сфері; реалізовано ряд успішних проєктів у рамках міжрегіональної та міжнародної культурної співпраці; культурно-мистецької освіти тощо.

Катерина Безгинська відзначила роботу, проведену працівниками сфери культури з надання культурних послуг населенню, підтримки ВПО, здійснення волонтерської роботи, попри неймовірно складні умови, відсутність матеріально-технічної бази і кадрового потенціалу, та наголосила, що значущими напрямами роботи залишаються культура з її складовими, ідентичність, духовність, релігія та туризм як основи виховання людини і особистості, перед якою постане багато завдань під час визволення та подальшого відновлення області і країни в цілому.

Рішення, ухвалені колегією, визначили завдання роботи Управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації, структурних підрозділів у сфері культури місцевих органів влади на 2024 рік.

У заході також взяли участь керівництво районних військових адміністрацій та військових адміністрацій територіальних громад області, начальники структурних підрозділів сфери культури та обласних закладів культури.

 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь