Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

Модульні будинки, проекти альтернативного живлення та мобільні станції водопостачання: Офіс відновлення та розвитку Луганської області продовжує активну роботу з іноземними партнерами

Дата: 01.12.2023 10:08
Кількість переглядів: 67

Фото без опису

Відбулося чергове засідання регіонального Офісу відновлення та розвитку.

Зібралися для координації та організації роботи за двома основними напрямами: накопичення матеріально-технічної бази і комунікація з міжнародними донорами.

Шість громад регіону на сьогоднішній день мають ряд проектів з відновлення тимчасово окупованих територій не просто на папері, а вже з підтримкою конкретних донорів.

Одним із найсуттєвіших кроків, завдяки яким вдалося досягти цього, стала участь луганської делегації у виставці-конференції «ReBuild Ukraine 2023», яка відбулася 14-15 листопада у Варшаві.

Представники Луганщини змогли залучити підтримку від бізнесу, інвестиційних компаній та європейських лідерів. Тому сьогодні триває робота з відповідною документацією та вже зроблені конкретні дії на шляху до деокупації та відновлення Луганщини.

«Керівники громад, які приймали участь в «ReBuild Ukraine 2023», продемонстрували високий рівень підготовки проектів. Така комунікація може стати прикладом для реалізації роботи і для інших громад області, адже ми бачимо ефективність цієї роботи. Частину вже можна проваджувати - зокрема проекти, які стосуються надання гуманітарної допомоги, підтримки внутрішньо переміщених осіб, забезпечення житлом. Але й до деокупації ми маємо бути готові. Часу на пошук та погодження у нас просто не буде», - наголосив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Зокрема, Сєвєродонецька громада опрацьовує технічну документацію за проектом створення підприємства з переробки будівельного сміття. Це одна із найбільш пошкоджених територій області, а тому втілення такого проекту дозволить не лише «прибрати» брухт з вулиць, а й переробити його на новий будівельний матеріал. Зацікавилася цим проектом компанія з Німеччини. Крім того, з японською компанією є домовленості щодо постачання біогазових конструкцій, які забезпечать тепло після деокупації.

Швеція та Франція готові допомогти одразу кільком громадам по забезпеченню модульним житлом луганчан, а також в питаннях отримання систем альтернативних видів енергії.

На локальному рівні готові втілити проекти з відновлення водопостачання на тимчасово окупованих територіях. Зокрема, Швеція має досвід спорудження мобільних водоочисних станцій, які можуть забезпечувати питною водою до 6 тисяч людей.

Багато підтримки громади отримали в напрямах гуманітарного забезпечення та військової допомоги з Німеччини, Франції та Польщі. Не менш важливими є домовленості щодо навчання представників влади – керівників громад та структурних підрозділів, адже впровадження європейського досвіду управління є безпосередньою умовою для Євроінтеграції.

 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь