Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

Мешканців деокупованих територій обстежать на туберкульоз та гепатит – таке рішення прийняте Обласною радою з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу

Дата: 04.10.2023 10:00
Кількість переглядів: 27

Фото без опису

«На період воєнного часу рада працює в онлайн-режимі, але це не відміняє завдань, які вона вирішує. Зокрема, проведення обстежень щодо виявлення соціально небезпечних хвороб. Насамперед, на деокупованих територіях, мешканці яких вже понад рік змушені фактично жити у підвалах через постійні ворожі обстріли», - звернулась до членів ради її очільниця, заступниця голови Луганської  облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Генеральний директор Луганського обласного медичного центру соціально небезпечних інфекційних хвороб Роман Нужний повідомив, що закладом збережено базу даних ВІЛ-інфікованих мешканців області – усім, хто перемістився, надається необхідна терапія.

За його словами, у зв’язку із воєнними діями серед жителів області спостерігається сполох захворюваності на туберкульоз та гепатити «В» і «С». Проте, у медзакладах достатньо швидких тестів для виявлення інфікованих осіб.

Відповідне обстеження, крім Центру соціально небезпечних інфекційних хвороб, можна пройти у Сєвєродонецькій та Лисичанській міських лікарнях. З метою підвищення ефективності профілактичної роботи необхідно обладнати Центр портативним рентгенапаратом. З цього питання прийняте рішення звернутись Міністерства  охорони здоров’я.

Було також акцентовано на необхідності обстеження дітей у навчальних закладах області.

За пропозицією Катерини Безгинської було оновлено склад обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу. Замість вибувших членів ради включені: Інна Сазонова – заступник директора Департаменту – начальник управління з організації надання медичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, Вікторія Новосельцева – в.о. директора комунальної установи «Луганський інформаційно-аналітичний центр медичної статистики» та представник ГУНП у Луганській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь