Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

Артем Лисогор: Погоджено проект плану першочергових дій зі стабілізації ситуації на деокупованих територіях Луганщини

Дата: 29.07.2023 09:42
Кількість переглядів: 32

Фото без опису

Документ погодили на засіданні Координаційного штабу з питань деокупованих територій під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

Як зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор, план першочергових дій передбачає покроковий алгоритм за всіма основними напрямами діяльності: робота органів державної влади, безпека, гуманітарне забезпечення, відновлення інфраструктури, медицина, економіка, інформаційна політика, соціальна сфера, психологічна підтримка, освіта, планування комплексного відновлення регіону.

"Враховуючи, що наш регіон - один із тих, що зазнав найбільших руйнувань, проект плану розробляли з розрахунку значного забруднення вибухонебезпечними предметами, руйнування інфраструктури, енерго- та водозабезпечення, техніки та обладнання, необхідної для евакуації і надання першочергової допомоги", - підкреслив Артем Лисогор.

План передбачає два етапи – підготовчий, який зосереджений на безпековій ситуації в регіоні, стабілізаційних діях, та накопиченні матеріально-технічної бази для відновлення, створеної із загального розрахунку відновлення усіх територій Луганщини (не поділяючи громади, окуповані з 2014 та 2022 років).

На сьогодні основними завданнями є накопичення регіонального матеріально-технічного резерву, забезпечення правопорядку, відновлення функціонування органів влади, відновлення життєзабезпечення та забезпечення гуманітарної допомоги населенню на деокупованих територіях, до складу яких входили б як представники силових структур, так і органів влади та бізнесу, організація гуманітарних заходів та залучення до заходів міжнародної співпраці.

"Крім того, ми вже маємо досвід роботи в деокупації, евакуації, співпраці з іншими регіонами щодо розселення людей, відновлення зв’язку, організації пропускного режиму, - зауважив Артем Лисогор. - Підготовка має бути ретельною, щоб у разі деокупації наших громад, ми одразу могли розпочати процес відновлення Луганщини. Таким чином відновлення мирного життя відбудеться в значно коротші терміни".

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь