Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

Внесені зміни до постанови Уряду щодо надання державної соціальної допомоги та пільг дітям-сиротам на період введення воєнного стану

Дата: 17.07.2023 08:20
Кількість переглядів: 52

Фото без опису

Йдеться про постанову Кабінету Міністрів України від 7 березня 2022 р. № 214 «Деякі питання надання державної соціальної допомоги та пільг на період введення воєнного стану».

Її доповнено пунктом 12 такого змісту:
«12. Установити, що на період воєнного стану та протягом одного місяця після його припинення чи скасування продовжується виплата державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, в тому числі з інвалідністю, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом “гроші ходять за дитиною”, яку було припинено в період воєнного стану, особам, які тимчасово перебувають за кордоном, внаслідок ненадання документів про:

1) повторний огляд дитини з інвалідністю, строк якого припав на період воєнного стану, — на підставі інформації з банку даних про дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, і сім’ї потенційних усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів про місце перебування таких осіб з урахуванням положень пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 8 березня 2022 р. № 225 «Деякі питання порядку проведення медико-соціальної експертизи на період дії воєнного стану на території України» (Офіційний вісник України, 2022 р., № 25, ст. 1310, № 28, ст. 1550);

2) підтвердження навчання дитини, яка досягла 18-річного віку, — на підставі:
- копії (сканкопії/фотокопії) довідки закладу освіти в разі навчання дитини за денною формою здобуття освіти в закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти (у разі навчання в іноземному закладі освіти — з перекладом на українську мову), наданої такими особами до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення районних, районних у Києві, державних (військових) адміністрацій, виконавчого органу міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад (далі — орган соціального захисту населення) за своїм зареєстрованим (задекларованим) місцем проживання (перебування).

Якщо орган соціального захисту населення не має можливості забезпечити підготовку виплатних документів та здійснення фінансування, копія (сканкопія/фотокопія) такої довідки подається відповідному структурному підрозділу з питань соціального захисту населення обласних, Київської міської державних (військових) адміністрацій;
- інформації з банку даних про дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, і сім’ї потенційних усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів про місце перебування таких осіб.

Здійснення відповідних виплат продовжується з дня, наступного за днем, з якого їх було припинено.

За наявності документів, які підтверджують право на продовження або є підставою для припинення виплат державної соціальної допомоги, зазначеної в абзаці першому підпункту 1 пункту 1, пунктах 11 і 12 цієї постанови, які, зокрема, проводяться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 7 березня 2022 р. № 215 “Про особливості нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану” (Офіційний вісник України, 2022 р., № 25, ст. 1302), здійснення таких виплат продовжується/припиняється:
- органами соціального захисту населення;
- за відсутності в органах соціального захисту населення доступу до бази даних одержувачів державних допомог — державним підприємством “Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики” на підставі інформації, наданої відповідними обласними, Київською міською державними (військовими) адміністраціями.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь