A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

Звіт про результати роботи Відділу соціального захисту населення Білокуракинської селищної ради станом на 01.02.2022 року

Дата: 15.02.2022 16:45
Кількість переглядів: 416

Фото без опису

Звіт про результати роботи

Відділу соціального захисту населення

Білокуракинської селищної ради

станом на 01.02.2022 року

 

Відповідно до Положення про Відділ соціального захисту населення Білокуракинської селищної ради затвердженого сесією селищної ради  від 05.10.2020р. № 84/2 Відділ виконує наступні функції:

  • забезпечення реалізації на території громади державної політики у сфері соціального захисту населення, з питань сім’ї та дітей, запобігання домашнього насильства, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, організації надання соціальних послуг особам, окремим соціальним групам, які перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати;
  • визначення та реалізація соціальних пріоритетів розвитку громади, розробка місцевих програм соціального спрямування, проектів, програм та заходів щодо підтримки вразливих категорій населення;
  • запровадження та надання місцевих гарантій соціального захисту, соціальної підтримки мешканців громади;
  • організація здійснення соціальної роботи в громаді та надання соціальних послуг;
  • управління закладами та установами соціального захисту населення комунальної форми власності, організація їх матеріально-технічного та фінансового забезпечення.

 

Програмою соціального захисту населення Білокуракинської селищної ради на 2021-2025 роки від 05.10.2020 року №84/4 для матеріальної підтримки мешканців Білокуракинської селищної територіальної громади  передбачено надання матеріальної допомоги:

  • на лікування;
  • на поховання громадян, які не досягли пенсійного віку і не працювали;
  • сім’ям загиблих учасників АТО/ООС на поховання;
  • компенсація витрат на поховання громадян без визначеного місця проживання, безрідних, інших категорій, поховання яких виконує селищна рада;
  • сім’ям загиблих (померлих внаслідок поранення) учасників АТО/ООС  у сумі 7,0 тис. грн. до Дня захисника України;
  •  пораненим учасникам АТО/ООС у сумі 3,0 тис. грн;
  • особам, постраждалим внаслідок пожеж у сумі 5,0 тис. грн.

 

          Відповідно Програми соціального захисту населення Білокуракинської селищної ради до Відділу надійшли заяви про надання матеріальної допомоги від  29  мешканців Білокуракинської СТГ. Складені акти обстеження матеріально-побутових умов 20 сім’ям (по жителям смт. Білокуракине).

  

Для реалізації заходів затвердженої Програми надання соціальної підтримки в Білокуракинській СТГ на 2021-2023 роки «Турбота»  для відшкодування  послуг пільговим категоріям населення громади укладені договори з :

  • Структурним підрозділом «Служба приміських пасажирських перевезень» Регіональної філії «Донецька залізниця» АТ «Українська залізниця» - для відшкодування послуг з проїзду залізничним транспортом на приміських маршрутах;
  • Управлінням соціального захисту населення Сватівської районної державної адміністрації – для виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги на непрофесійній основі  відповідно постанови КМУ  від 23.09.2020 р. №859 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі».
  • ПАТ «Укртелеком» – для відшкодування послуг зв’язку пільговим категоріям населення.

 

                Проводиться робота щодо укладення договорів на відшкодування послуг пільговим категоріям на поточний рік з:

 

  • ТОВ «Автотранспортне підприємство» - для відшкодування послуг з пільгового проїзду автотранспортом осіб з інвалідністю внаслідок  війни, дітей з інвалідністю, дітей з багатодітних сімей;
  • АТ «Українська залізниця» - для відшкодування послуг з проїзду пільгових категорій населення залізничним транспортом на міжміських маршрутах;

 

  

Відповідно Програми  надання соціальної підтримки в Білокуракинській СТГ на 2021-2023 роки «Турбота»  Відділ забезпечує відповідно до  «Порядку відшкодування  вартості санаторно-курортного лікування деяким категоріям громадян» відшкодування вартості санаторно-курортного лікування до санаторно-курортних закладів ветеранам війни, особам, на яких поширюється дія Законів України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” та “Про жертви нацистських переслідувань”, (крім учасників антитерористичної операції, працівників підприємств, установ, організацій, які залучалися та брали безпосередню участь у забезпеченні проведення антитерористичної операції, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, а також  осіб, які добровільно забезпечували (або добровільно залучалися до забезпечення) проведення антитерористичної операції, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях (у тому числі здійснювали волонтерську діяльність). Цією програмою для санаторно-курортного лікування ветеранів війни  на 2022 рік виділені кошти у розмірі 50,0 тис.грн.

Відповідно Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно - ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.05.2021 року № 615 (далі – Порядок  та умови) проведена робота з визначення орієнтовної потреби в коштах на виплату грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, з метою придбання житла для зазначеної категорії осіб. Відповідно до рішення регіональної комісії  про розподіл субвенції з державного бюджету  місцевим бюджетам по нашій громаді кошти виділені та перераховані на спеціальний рахунок 2 особам. На даний час вони обирають житлові приміщення.

 

З заявами про надання соціальних послуг до Відділу звернулось 11 мешканців Білокуракинської СТГ. Начальником Відділу прийнято рішення щодо надання  соціальних послуг 9 особам.  Дані рішення передані до Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Білокуракинської селищної територіальної громади» (далі – КУ «ЦНСП» Білокуракинської СТГ).

Для направлення на комплексну реабілітацію дітей з інвалідністю звернулися батьки 8 дітей. Всі діти направлені до відділення комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю  КУ «ЦНСП» Білокуракинської СТГ.

 

Розпорядженням селищного голови від 18.01.2022 року №10 Відділ  визначено відповідальним за оформлення, зберігання та облік посвідчень батьків з багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 02.03.2010 року №209 «Деякі питання виготовлення та видачі посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї» станом на 01.02.2022 року  Відділом було видано: посвідчення дитини з багатодітної сім’ї вперше – 4,  подовжено – 2; посвідчення батьків багатодітної сім’ї вперше - 2, подовжено – 1.

Відповідно до листа Луганської обласної державної адміністрації від 12.01.2022 року №07-05/00053, на виконання доручення Міністерства соціальної політики України та відповідно до Положення про довічні державні  стипендії для учасників бойових дій у період Другої світової війни 1939-1945 років, затвердженого Указом Президента України від 17.05.2000 року№689/2000  Відділом  проведена робота по підготовці та наданню пропозицій щодо чотирьох кандидатів на здобуття довічних державних стипендій від нашої громади.

      Спеціалістами Відділу проведено консультування 28 мешканців територіальної громади з питань застосування законодавства щодо соціальної підтримки населення, надання соціальних послуг, захисту соціальних прав, інших питань віднесених до компетенції Відділу.

Також Відділом проводиться робота  щодо забезпечення захисту прав і законних інтересів повнолітніх осіб, які потребують встановлення опіки або піклування, недієздатних осіб та осіб, цивільна дієздатність яких обмежена.

Протягом року проведено 1  засідання опікунської ради Білокуракинської селищної ради з питань, що відносяться до захисту прав та інтересів повнолітніх недієздатних осіб.

Станом на 01.02.2022р. на території громади проживають 17 повнолітніх осіб, що визнані рішенням суду недієздатними.

17 січня  поточного року  на базі мультимедійної кімнати Відділу соціального захисту населення селищної ради  в межах проєкту «Програми ЄС Міцні регіони – Спеціальна програма підтримки України», що співфінансується Європейським Союзом та Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ)  та реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH відбулося засідання  «Круглого столу»  на тему: «Впровадження затверджених у Білокуракинській селищній територіальній громаді програм розвитку соціальних послуг». У його проведенні взяли участь голова громадської організації «Святителя Луки» Альона Старченко, директор  та завідувачки відділень КУ «ЦНСП» Білокуракинської СТГ, спеціалісти Відділу соціального захисту населення селищної ради, старости Білокуракинської СТГ.

Під час проведення заходу присутні були ознайомлені  зі змінами у законодавстві щодо надання соціальних послуг,  переліком послуг, які надаються відділеннями комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Білокуракинської селищної територіальної громади. Фахівець з фізичної реабілітації презентувала новий ефективний немедикаментозний вид оздоровчо-профілактичної терапії шляхом облаштування галокомплексу (соляної кімнати) на базі комунальної установи, з метою зміцнення імунітету та підвищення стійкості організму до несприятливого впливу оточуючого середовища жителів громади. 

Старости отримали матеріали для оновлення інформаційних стендів з питань соціального захисту населення.

 

Також спеціалістами Відділу ведеться поточна робота - складання звітності, оформлення запитів  до установ та організацій з  питань, що належать до компетенції Відділу. 

 

Начальник Відділу соціального захисту населення

Білокуракинської селищної ради                                             Тетяна ЛАДНА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь