A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю

Дата: 03.12.2021 11:10
Кількість переглядів: 263

Фото без опису

3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю

3-го грудня українське суспільство та усе людство відзначає Міжнародний день людей  з інвалідністю. На сьогодні для України проблема захисту людей з особливими потребами набуває особливого значення у зв’язку з постійним зростанням їх частки серед населення держави. Увага держави та милосердя, толерантність кожного з нас допоможуть спростити життя людей цієї категорії. Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров'я і не тільки у день 3 грудня, а й протягом цілого року не забувати про те, що поруч з нами живуть люди з інвалідністю, і вони потребують допомоги і уваги. На даний час на території нашої громади проживають близько 1200 людей з інвалідністю.

У цей день ми приєднуємося до цієї міжнародної ініціативи і бажаємо всім, хто не байдужий цій проблемі, сил, здоров’я й успіху. Захищаючи гідність людей з інвалідністю, ми захищаємо своє людське обличчя. Інвалідність - це не вирок. Практика доводить, що люди з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними і високоефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох. 

Наша держава взяла на себе і виконує конкретні зобов’язання щодо матеріального забезпечення людей з  інвалідністю, створення для них необхідних правових, соціально-побутових умов життя, надала ряд пільг, конституційно гарантувала рівні з іншими громадянами можливості для участі в економічній, політичній і соціальній сферах життя суспільства.

Висловлюємо вдячність  громадській організації осіб з інвалідністю «Святителя луки» та небайдужим громадянам за нелегку працю та щоденну допомогу з подолання труднощів людьми, які мають проблеми зі здоров’ям. Найтепліші слова громадянам, на долю яких випали нелегкі випробування. Зичимо міцного здоров’я, родинного затишку, життєвого оптимізму, добробуту, щастя та витримки у всіх життєвих випробуваннях.

 

Відділ соціального захисту населення Білокуракинської селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь