Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю

Дата: 03.12.2021 11:10
Кількість переглядів: 304

Фото без опису

3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю

3-го грудня українське суспільство та усе людство відзначає Міжнародний день людей  з інвалідністю. На сьогодні для України проблема захисту людей з особливими потребами набуває особливого значення у зв’язку з постійним зростанням їх частки серед населення держави. Увага держави та милосердя, толерантність кожного з нас допоможуть спростити життя людей цієї категорії. Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров'я і не тільки у день 3 грудня, а й протягом цілого року не забувати про те, що поруч з нами живуть люди з інвалідністю, і вони потребують допомоги і уваги. На даний час на території нашої громади проживають близько 1200 людей з інвалідністю.

У цей день ми приєднуємося до цієї міжнародної ініціативи і бажаємо всім, хто не байдужий цій проблемі, сил, здоров’я й успіху. Захищаючи гідність людей з інвалідністю, ми захищаємо своє людське обличчя. Інвалідність - це не вирок. Практика доводить, що люди з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними і високоефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох. 

Наша держава взяла на себе і виконує конкретні зобов’язання щодо матеріального забезпечення людей з  інвалідністю, створення для них необхідних правових, соціально-побутових умов життя, надала ряд пільг, конституційно гарантувала рівні з іншими громадянами можливості для участі в економічній, політичній і соціальній сферах життя суспільства.

Висловлюємо вдячність  громадській організації осіб з інвалідністю «Святителя луки» та небайдужим громадянам за нелегку працю та щоденну допомогу з подолання труднощів людьми, які мають проблеми зі здоров’ям. Найтепліші слова громадянам, на долю яких випали нелегкі випробування. Зичимо міцного здоров’я, родинного затишку, життєвого оптимізму, добробуту, щастя та витримки у всіх життєвих випробуваннях.

 

Відділ соціального захисту населення Білокуракинської селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь