A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

Білокуракинська громада: перспективи системного підходу до збереження довкілля на рівні стратегічного планування

Дата: 26.10.2021 16:21
Кількість переглядів: 700

Фото без опису

 Минулого тижня у Білокуракинській громаді відбулося засідання в форматі круглого столу з метою обговорення підсумків звіту СЕО проєкту відкоригованої Стратегії розвитку Білокуракинської територіальної громади до 2027 р. Зараз інститут екологічної оцінки є відповіддю на сучасні глобальні екологічні виклики та прийнятим в міжнародній практиці інструментом для врахування екологічних факторів під час підготовки комплексних рішень. Він дозволяє передбачити й запобігти можливим негативним наслідкам для довкілля ще на етапі планування документів, які стосуються соціально-економічного розвитку як країн, регіонів так і окремих громад. Обов’язкове застосування такої процедури дає змогу інтегрувати екологічну складову до інших сфер суспільної дійсності, включивши її в документи державного планування. Таким чином на практиці реалізовуються принципи сталого розвитку та досягаються задекларовані державою цілі з охорони довкілля, здоров’я та суміжних сфер.

  Учасники заходу обговорили звіт та рекомендовані пропозиції. Звіт про СЕО зараз містить таки розділи: методологія проведення СЕО, зміст та основні цілі Стратегії розвитку, її зв’язок з іншими документами державного планування; характеристика довкілля та екологічних проблем; перелік заходів, які рекомендуються для пом’якшення наслідків виконання Стратегії для довкілля в громаді та перелік заходів, передбачених для здійснення моніторингу. За результатами дискусії членами робочої групи із СЕО внесені відповідні зміни до проєкту Стратегії та звіту про СЕО.

       Нагадуємо, що з проєктом Стратегії та звіту про СЕО можно ознайомитись на сайті Білокуракинської селищної ради

 https://bilokurakynska-gromada.gov.ua/strategichna-ekologichna-ocinka-11-25-41-17-07-2019/

        Громадськість в межах строку громадського обговорення має право подати в письмовій формі (в тому числі в електронному вигляді) зауваження та пропозиції до звіту про стратегічну екологічну оцінку. Усі зауваження і пропозиції, одержані протягом встановленого строку будуть обов’язково розглянуті.

 

 

#IRF

#EU4USociety

#ПрямуємоРазом  

#MovingForwardTogether.

 

Заходи проводиться ГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проєкту «Будуємо успішну Білокуракинську селищну громаду разом! Забезпечення сталого еко середовища» за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety. Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь