A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

ЗВІТ про результати роботи Відділу соціального захисту населення Білокуракинської селищної ради станом на 01.09.2021 року

Дата: 13.09.2021 15:47
Кількість переглядів: 237

Відповідно до Положення про Відділ соціального захисту населення Білокуракинської селищної ради затвердженого сесією селищної ради  від 05.10.2020р. № 84/2 Відділ виконує наступні функції:

  • забезпечення реалізації на території громади державної політики у сфері соціального захисту населення, з питань сім’ї та дітей, запобігання домашнього насильства, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, організації надання соціальних послуг особам, окремим соціальним групам, які перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати;
  • визначення та реалізація соціальних пріоритетів розвитку громади, розробка місцевих програм соціального спрямування, проектів, програм та заходів щодо підтримки вразливих категорій населення;
  • запровадження та надання місцевих гарантій соціального захисту, соціальної підтримки мешканців громади;
  • організація здійснення соціальної роботи в громаді та надання соціальних послуг;
  • управління закладами та установами соціального захисту населення комунальної форми власності, організація їх матеріально-технічного та фінансового забезпечення.

 

Відповідно Програми соціального захисту населення Білокуракинської селищної ради  до Відділу надійшли заяви про надання матеріальної допомоги від 334 мешканців Білокуракинської СТГ. Складені акти обстеження матеріально-побутових умов 174 сім’ям (по жителям смт. Білокуракине).

          Станом на 01.09.2021 року матеріальна допомога виплачена 302 особам на загальну суму 255,1 тис. грн, з  них:

- матеріальна допомога на лікування виплачена 290 особам – 232,9 тис. грн;

- матеріальна допомога на поховання громадян, які не досягли пенсійного віку і не працювали виплачена 9 особам – 9,0 тис. грн;

- матеріальна допомога на поховання громадян без визначеного місця проживання згідно з кошторисом виплачена 1особі – 3,2 тис. грн.;

- матеріальна допомога особі, постраждалій внаслідок пожежі – 2 особам на суму 10,0 тис. грн.

До 9 травня відповідно до даної Програми було придбано та вручено за належністю 6  продуктових наборів для ветеранів Великої Вітчизняної війни, які мешкають на території громади, на суму 6,0 тис. грн. (по 1,0 тис. грн. кожному).

Рішенням сесії селищної ради від 16 квітня 2021 року  №9/5  до  Програми соціального захисту населення Білокуракинської селищної ради  внесені зміни та додатково виділені кошти на наступні заходи:

  • надання матеріальної допомоги сім’ям загиблих (померлих внаслідок поранення) учасників АТО/ООС у сумі 7,0 тис. грн. до Дня захисника України – 14  жовтня;
  •    надання матеріальної допомоги пораненим учасникам АТО/ООС у сумі 3,0 тис. грн;
  •    надання матеріальної допомоги особам, постраждалим внаслідок пожеж у сумі 5,0 тис. грн.

 

Для реалізації заходів затвердженої Програми надання соціальної підтримки в Білокуракинській СТГ на 2021-2023 роки «Турбота»  для відшкодування  послуг пільговим категоріям населення громади укладені договори з :

  • ТОВ «Автотранспортне підприємство» - для відшкодування послуг з пільгового проїзду автотранспортом осіб з інвалідністю внаслідок  війни, дітей з інвалідністю, дітей з багатодітних сімей;
  • Структурним підрозділом «Служба приміських пасажирських перевезень» Регіональної філії «Донецька залізниця» АТ «Українська залізниця» - для відшкодування послуг з проїзду залізничним транспортом на приміських маршрутах;
  • АТ «Українська залізниця» - для відшкодування послуг з проїзду пільгових категорій населення залізничним транспортом на міжміських маршрутах;
  • Управлінням соціального захисту населення Сватівської районної державної адміністрації – для виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги на непрофесійній основі  відповідно постанови КМУ  від 23.09.2020 р. №859 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі».
  • ПАТ «Укртелеком» – для відшкодування послуг зв’язку пільговим категоріям населення.

 

До Відділу надійшли документи на відшкодування послуг з пільгового перевезення:

     автотранспортом за грудень 2020 року та січень - серпень 2021 року;

     залізничним транспортом за січень - серпень  2021 року.

Після проведення звірки інформації з отриманих від організацій списків та реєстрів з інформацією з Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги (Управління  соціального захисту населення  Сватівської РДА) для перевірки пільгового статусу осіб та проведення  коректного відшкодування, Відділом перераховані кошти:

  • ТОВ «Автотранспортне підприємство» - 87,448 тис. грн.;
  • Структурному підрозділу «Служба приміських пасажирських перевезень» Регіональної філії «Донецька залізниця» АО «Українська залізниця» - 5,843 тис.грн.;
  • ПАТ «Укртелеком» - 13,073 тис. грн.

 

 Рішенням Білокуракинської селищної ради № 13/9 від 31.08.2021 року   «Про внесення змін до Програми надання соціальної підтримки в   Білокуракинській СТГ  на 2021 – 2023 роки «Турбота» затверджено Порядок надання одноразової матеріальної допомоги сім’ям з дітьми/дитиною, які перебувають у складних життєвих обставинах  та мають скрутне матеріальне становище, на забезпечення дітей шкільним одягом та канцелярським приладдям  у розмірі 2000 грн. на кожну дитину, яка є учнем закладу, що забезпечує здобуття повної загальної середньої освіти (далі – допомога на учнів) та додатково виділені кошти на 2021 рік на наступні заходи:

  • надання одноразової  допомоги на учнів – 250,0 тис. грн;
  • збільшено  розмір компенсаційних виплат на пільговий проїзд автомобільним транспортом окремим категоріям громадян на 70,0 тис. грн.

 

Відповідно Програми надання соціальної підтримки в Білокуракинській СТГ на 2021-2023 роки «Турбота»  Відділ забезпечує відповідно до  «Порядку відшкодування  вартості санаторно-курортного лікування деяким категоріям громадян» відшкодування вартості санаторно-курортного лікування до санаторно-курортних закладів ветеранам війни, особам, на яких поширюється дія Законів України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” та “Про жертви нацистських переслідувань”, (крім учасників антитерористичної операції, працівників підприємств, установ, організацій, які залучалися та брали безпосередню участь у забезпеченні проведення антитерористичної операції, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, а також  осіб, які добровільно забезпечували (або добровільно залучалися до забезпечення) проведення антитерористичної операції, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях (у тому числі здійснювали волонтерську діяльність). Цією програмою для санаторно-курортного лікування ветеранів війни  на 2021 рік виділені кошти у розмірі 50,0 тис.грн.

Станом на 01.09.2021р. 2 особи вже оздоровлені в ТОВ «Новопсковський санаторій «Перлина», 2 особи на даний час проходять оздоровлення.  Ведеться робота по заключенню договорів з ветеранами війни в межах виділених коштів.

Відповідно до постанови КМУ від 23.09.2020 р. № 859 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі» Відділом перераховано кошти для виплати за січень-серпень 2021 року  36 особам у сумі 285,305 тис. грн.  

Начальником Відділу прийнято 208 рішень щодо надання  соціальних послуг мешканцям Білокуракинської СТГ. Дані рішення передані до Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Білокуракинської селищної територіальної громади» (далі – КУ «ЦНСП» Білокуракинської СТГ).

Для направлення на комплексну реабілітацію дітей з інвалідністю звернулися батьки 14 дітей. Всі діти направлені до відділення комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю  КУ «ЦНСП» Білокуракинської СТГ.

       Поновлені пакети документів 201 особи, що отримують соціальні послуги відповідно укладених договорів з КУ «ЦНСП» Білокуракинської СТГ. Також 72 особи звернулися вперше для надання соціальних послуг.

Спеціалістами Відділу проведено консультування 254 мешканців територіальної громади з питань застосування законодавства щодо соціальної підтримки населення, надання соціальних послуг, захисту соціальних прав, інших питань віднесених до компетенції відділу.

Також Відділом проводиться робота  щодо забезпечення захисту прав і законних інтересів повнолітніх осіб, які потребують встановлення опіки або піклування, недієздатних осіб та осіб, цивільна дієздатність яких обмежена.

Протягом року проведено 2  засідання опікунської ради Білокуракинської селищної ради з питань, що відносяться до захисту прав та інтересів повнолітніх недієздатних осіб.

Станом на 01.09.2021р. на території громади проживають 18 повнолітніх осіб, що визнані рішенням суду недієздатними та 1 повнолітня особа – частково недієздатною.

Спеціалісти Відділу приймають активну участь в реалізації Проєкту “Стратегічні, цифрові та партисипативні рішення для розвитку соціальної сфери в 10 громадах Луганської та Донецької областей”, що виконується Асоціацією органів місцевого самоврядування “Асоціація учасницького розвитку громад” в рамках проєкту “Спеціальна програма підтримки Східної України (підконтрольні Уряду території)”, що здійснюється Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZGmbH за дорученням Уряду Федеративної Республіки Німеччина.

З січня поточного року в  приміщення селищної ради почала функціонувати мультимедійна кімната, обладнана необхідною презентаційною технікою та меблями для комфортних комунікацій із жителями, обміну досвідом з іншими громадами, надання соціальних послуг та проведення освітніх заходів.

Також спеціалістами Відділу ведеться поточна робота - складання звітності, оформлення запитів  до установ та організацій з  питань, що належать до компетенції Відділу. 

 

 

Начальник Відділу соціального захисту населення

Білокуракинської селищної ради                                                 Тетяна ЛАДНА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь