Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

Безпека дитини в інтернеті: про що необхідно говорити

Дата: 31.03.2021 14:02
Кількість переглядів: 389

Фото без опису

Інтернет – це така ж реалія нашого життя, як телефон або телевізор. Далеко не всі українські батьки усвідомлюють, наскільки важливу роль відіграє Інтернет в житті їхніх дітей. Їм варто прийти до розуміння, що вони несуть таку ж відповідальність за поведінку своїх дітей в інтернеті, як і на вулиці або в метро. Інакше вони можуть зіткнутися із цілком реальними результатами віртуального спілкування

Щороку все більше дітей користуються інтернетом, використовуючи доступ не лише з комп’ютера, а й з мобільних телефонів, що актуалізує проблему онлайн-безпеки дітей. За результатами спільного з Інститутом соціології НАН України дослідження «Знання та ставлення українців до питання безпеки дітей в інтернеті» з’ясувалося, що 78% батьків не знають про проблеми безпеки дітей в інтернеті. Близько 28% дітей готові переслати свої фотографії незнайомим людям, а побачивши в інтернеті рекламу алкоголю або тютюну, хоч раз пробували їх купити, 11%— намагалися купити наркотики. Крім того, 17% дітей без сумнівів погоджуються повідомити особисту інформацію про себе і свою сім’ю, 22% дітей періодично потрапляють на сайти для дорослих і лише у 18% випадків дорослі перевіряють, які сайти відвідувала дитина.

ПОРАДИ БАТЬКАМ

1.Будьте другом своїй дитині. Проявляйте зацікавленість її захопленнями і обговорюйте проблеми, що виникають. Якщо Ви зможете стати тією людиною, якому Ваша дитина довіряє, їй не доведеться шукати підтримки у віртуальних друзів.

2.Установіть комп’ютер в місці, доступному всім членам родини. Це значно полегшить контроль за його використанням.

3.Складіть правила безпечної поведінки в Інтернеті, в яких будуть перераховані вимоги, що стосуються користування Інтернетом, а також алгоритм дій дитини при зіткненні з небезпечним незнайомцем або сексуальним домаганням.

4.Напишіть ці правила на папері і прикріпіть біля комп’ютера!

5.Попросіть Вашу дитину нікому не повідомляти особисте: ім’я, вік, номер телефону, домашню адресу, номер школи. Поясніть, що не слід висилати свої фотографії людям, з якими вона познайомилась в Інтернеті.

6.Попросіть Вашу дитину відразу ж розповідати Вам про неприємні ситуації під час спілкування в Інтернеті, підкресливши, що Ви не будете сердитися, про що б вона не розповідала.

7.Переглядайте інформацію, що міститься в комп’ютері Вашої дитини. Це допоможе Вам контролювати її спілкування в мережі. Але пам’ятайте, що дитина може користуватися Інтернетом не тільки вдома, але і в школі, Інтернет-клубі, у друзів.

8.Нагадуйте дитині про те, що всі правила безпеки в Інтернеті залишаються в силі й тоді, коли вона користується комп’ютером і не вдома, наприклад в Інтернет–кафе чи у друзів.

Найголовніше, пам’ятайте, що потрібно приділяти час для спільного перегляду та спільної гри з дітьми в Інтернеті. Бути залученими до їхнього життя в Інтернеті – це найкращий спосіб зрозуміти, що вони роблять он-лайн і чому їм подобається певний додаток чи гра. Це також забезпечує ідеальну можливість розпочати розмову про безпеку в Інтернеті.

Ви можете отримати від цього задоволення та навчитися чомусь новому!

 

Відділ Служба у справах дітей Білокуракинської селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь