A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

Проект « Не incognita інклюзія», який реалізується ГО «Жіночий футбольний клуб «Кобра» за організаційної підтримки ГО «Взаємодія-Плюс» підходить до фінального етапу

Дата: 03.11.2020 16:25
Кількість переглядів: 604

Фото без опису

Проект  « Не incognita інклюзія», який реалізується ГО «Жіночий футбольний клуб «Кобра» за організаційної підтримки ГО «Взаємодія-Плюс» в межах національного проєкту «Децентралізація» та Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу підходить до фінального етапу, який передбачав створення інтегрованих умов для повноцінного  розвитку дітей з особливими освітніми потребами  шляхом обладнання інклюзивної кімнати в комунальному дошкільному навчальному закладі (ясла-садку) №1 «Сонечко», реалізації прав дітей з інвалідністю, забезпечення їх рівності і недопущення дискримінації.

Для здійснення очікуваних цілей було підвищення кваліфікації педагогічного складу шляхом проведення 5 тренінгів щодо сучасних методів роботи в інклюзивних групах дітей віком від 3-х до 6- и років; 3 тренінги для батьків з особливостей соціалізації дітей з інвалідністю; 6 навчальних заходів у школі щодо недопущення дискримінаційної поведінки щодо дітей з інвалідністю; облаштування приміщення інклюзивної групи спеціалізованими меблями ;    розміщення та налаштування спеціалізованого обладнання для навчання в інклюзивній груп ;розширення функціонування інклюзивної групи до 20 осіб. Для дітей з особливими освітніми потребами створені належні санітарно-гігієнічні умови та відповідне розвивальне  предметно-ігрове середовище . Модернізація навчально-матеріальної бази, предметно-ігрового та розвивального середовища дозволить створити сприятливі, комфортні умови для розвитку особистості в спеціальних групах, сприятиме соціально-психологічній реабілітації, адаптації та рівних можливостей доступу дітей з особливими потребами до шкільної освіти. Дитячі ліжка, нова постільна білизна, шафи, стільчики та столи  дозволять спеціалістам (вчителю-логопеду, асистенту вихователя, практичному психологу, вихователям) проводити групові, підгрупові та індивідуальні заняття, організовувати повноцінний сон, забезпечать захист від фізичної перевтоми малюків. 

Навчально-методичне, розвивальне та ігрове обладнання, яке буде зручно розміщене на полицях шаф, дасть можливість педагогам і дітям використовувати його під час проведення корекційної роботи та за потребою в будь який час. Послідовна і систематична корекційна робота з дитиною сприятиме своєчасному виправленню мовленнєвих та психічних порушень, що стане запорукою успішного навчання дітей  в школі.

За кошти співфінансування Білокуракинської  ОТГ, було закуплено телевізор та проведені уроки з школярами Білокуракинської ЗОШ №1.

     Всі дитячі меблі ГО «Жіночий футбольний клуб «Кобра» передає  на баланс відділу освіти Білокуракинської селищної ради.

     Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок)  «Сонечко» щиро дякує Програмі ООН із відновлення та розбудови миру та ГО «Жіночий футбольний клуб «Кобра»  за можливість реалізації прав дітей з інвалідністю забезпечення їх рівності і недопущення дискримінації.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь