A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

Тижні міжнародних учителів

Дата: 04.09.2017 16:23
Кількість переглядів: 796

 

Викладач ЛНУ імені Тараса Шевченка відвідала CERN за програмою «Тижні міжнародних учителів» (ITW2017).

Двотижнева програма «Тижні міжнародних учителів», яка відбулася за ініціативи Європейської організації з ядерних досліджень (CERN), була розрахована на викладачів природничих дисциплін старшої школи, які бажали оновити знання з фізики елементарних частинок та технологій, пов’язаних з ними. За словами організаторів, учасники програми повинні передати набуті знання своїм учням, колегам та широкій громадськості, що дозволить популяризувати вагому роль науки, зокрема фізики частинок.

Учасниками міжнародної програми стали 44 особи з 37 країн світу. Єдиним представником України на заході стала викладач навчально-наукового інституту економіки і бізнесу Л.І. Бондаренко. Ця подія стала знаковою у її житті, відкрила широкі можливості для розширення кругозору та здобуття нових знань .  

Програма «Тижні міжнародних учителів» тривала з 6 по 19 серпня. За цей час учасники відвідали лекційні заняття, дослідницькі об’єкти, виставки та майстер-класи. Усі заходи відбувалися на території дослідницького центру з вивчення фізики високих енергій CERN, який розташований на кордоні між Францією і Швейцарією.

         Під час лекцій провідні європейські науковці обговорювали актуальні питання з фізики та акцентували увагу на проблемах, що потребують вирішення. Особливу увагу дослідники приділили використанню фізики елементарних частинок для лікування онкологічних захворювань.

         Цікаво та захоплююче пройшов майстер-клас у лабораторії Сool LAB ? дослідницькому центрі з фізичної освіти, в якому створено експериментальний майданчик для учнівських досліджень. Учні та вчителі, які займаються науковою діяльністю та мають певні досягнення, можуть відвідати Сool LAB та здобути необхідні навички роботи з сучасним обладнанням.

Протягом перебування в CERN відбулись візити на важливі дослідницькі об’єкти, серед яких CMS (один з детекторів Великого адронного колайдеру (LHC), ELENA (компактне кільце для охолодження та подальшого уповільнення антипротонів), ISOLDE (онлайн ізотопний мас-сепаратор, призначений для виробництва великої кількості радіоактивних іонних пучків).

Перебуваючи у дослідницькому центрі CERN, учасники програми зустрілися з нобелівськими лауреатами – Марією і Джузеппе Фідекаро.

Серед видатних пам’яток, які відвідала Л.І. Бондаренко, перебуваючи у Європейській організації з ядерних досліджень, є кабінет, в якому працював автор проекту Всесвітньої павутини Тім Бернерс-Лі. Результати напруженої роботи науковця стали основою інтернет-мережі, яка сьогодні є популярною у всьому світі. Вшановуючи вклад у розвиток інформаційних технологій, в CERN встановлено пам’ятний знак на честь видатного ученого.

За результатами участі у програмі «Тижні міжнародних учителів», учасники мали розробити та презентувати науковий проект з певних напрямів. Л.І. Бондаренко разом із колегами з інших країн, презентували проект з Космології. Основними компонентами якого були аналіз викладання обраної теми у різних країнах світу, пошук найновіших і цікавих ресурсів та демонстрація найкращого викладацького досвіду.

Особливими словами подяки згадує Ліна Ігорівна менеджера проекту Джеффа Вінера, який доклав зусиль для організації пізнавального та чудового заходу. 

Укріплення міжнародних зв’язків та об’єднання учених навколо актуальних наукових проблем – одна з головних цілей програми. Після завершення «Тижнів міжнародних учителів», учасники продовжують спілкування за допомогою соціальних мереж та обговорюють актуальні проблеми з фізики елементарних частинок. Науковці впевнені, що запорука успіху в єдності та наполегливій праці задля вирішення спільних завдань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь