Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

Сенсорна кімната « Чарівний світ»

Дата: 02.09.2020 14:52
Кількість переглядів: 490

Фото без опису

Згідно Угоди про надання гранту, укладеної між Програмою розвитку Організації Об'єднаних Націй, допоміжним органом Організації Об'єднаних Націй, створеним Генеральною Асамблеєю ООН та громадською організацією «Білокуракинська районна організація людей з інвалідністю «Святителя Луки» від 13 липня 2020 року здійснюється реалізація проєкту

«Розвивальна сенсорна кімната для дітей з особливими потребами Чарівний світ» . На 01.09.2020 року отримано перший транш в сумі 91696 грн. Ці гроші використано згідно заявленого бюджету на придбання реабілітаційного обладнання та супутніх товарів для функціонування сенсорної кімнати.

Більш ніж 40 років тому в Голландії зародилася ідея стимулювання систем сприйняття в штучно створеному середовищі. Спочатку вона розроблялася для дітей з низькою мотивацією до навчання. Поняття "сенсорна кімната" вперше ввела Марія Монтессорі – італійський педагог, доктор і вчена. В її розумінні, це приміщення з великою кількістю навчального матеріалу для дітей. У медицині, навчальному процесі і реабілітації хворих – такі приміщення мають попит та показують хороший результат.

Сенсорна кімната – це спеціально організоване середовище, оснащене обладнанням для стимуляції систем сприйняття: нюхової, тактильної, слухової, зорової, смакової та вестибулярної. Як стимулятор на органи чуття використовують звуки, світло і колір, запахи, масажні поверхні.

Чим же корисна сенсорна кімната?

Психічний, емоційний та інтелектуальний розвиток дітей залежить від сенсорного розвитку. Людина реагує на те, що відбувається всередині організму і довкілля органами почуттів. Вони відправляють нервові сигнали в центральну нервову систему (ЦНС), а її функції регулює головний мозок. Чим більше різних сигналів від органів почуттів отримує ЦНС, тим більше створюється нейронних зв'язків, а отже, розвивається мозок дитини.

Завдяки процедурам стимуляції різних сенсорних систем, ми можемо домогтися таких ефектів:

Розслаблення – зняття м'язового та емоційного напруження.

Стимуляція сенсорного сприйняття і рухової активності.

Розвиток концентрації і управління увагою.

Підвищення позитивних емоцій шляхом стимулювання психічної і пізнавальної активності.

Розвиток правої півкулі головного мозку, а значить – творчих здібностей, уяви, інтуїції.

Корекція і відновлення зорово-моторної координації.

Корекція та відновлення рецепторної чутливості.

Корекція психічних станів – зниження агресії та тривожності.

Профілактика розумової і фізичної перевтоми.

Все реабілітаційне обладнання ГО «Білокуракинська районна організація людей з інвалідністю «Святителя Луки» передає у відділенні комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю КУ « ЦНСП» Білокуракинської СТГ , яке знаходиться у приміщенні водолікарні .

Заняття в такій кімнаті даруватимуть дітям відчуття безпеки, розслабленості, радості. На відміну від звичайної ігрової, сенсорна кімната – не є місцем для відпочинку, дитина в ній повинна робити спеціальні вправи з використанням обладнання.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь