A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

Проінформовано працівників сільськогосподарських підприємств щодо порядку оформлення трудових відносин

Дата: 02.09.2020 11:49
Кількість переглядів: 406

Фото без опису

Інспектором  праці  Білокуракинської ОТГ сумісно із спеціалістами  Білокуракинського  об’єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області  було проінформовано працівників сільськогосподарських підприємств щодо порядку оформлення трудових відносин з працівниками.

Фахівці зауважили на тому, що погоджуючись працювати неофіційно, працівник втрачає державні гарантії в оплаті праці вчасно і у розмірі не меншому за встановлений рівень мінімальної заробітної плати, право на оплачувану відпустку, на отримання компенсацій за період тимчасової втрати працездатності, на пенсійне забезпечення тощо. Таким чином особа, що працює без укладення трудового договору виявляється повністю беззахисною перед роботодавцем. Усна домовленість жодним чином не фіксується юридично, а докази у разі порушення трудових прав майже неможливо виявити. Також не варто забувати і про роботу на умовах цивільно-правової угоди. Адже це робота виконавця на свій власний розсуд і ризик. Такі особи не є найманими працівниками і не підпадають під вимоги законодавства з питань праці. Особливу увагу учасники зустрічей приділили вимогам законодавства стосовно проведення робіт підвищеної небезпеки, а також робіт у шкідливих і небезпечних умовах праці.

Учасники інформаційно-роз’яснювальних заходів обговорили порядок оформлення трудових відносин. Офіційно працевлаштованим працівник є коли з ним укладений трудовий договір, затверджений наказом по підприємству, а про його прийняття на роботу повідомлено органи ДФС.

Також було наголошено на тому, що офіційне працевлаштування сприяє підвищенню рівня усвідомленості та відповідальності, як роботодавців, так і працівників, за безпеку виконання робіт, самоконтролю та уважності на робочому місці. Це у свою чергу зменшує ймовірність настання нещасних випадків на виробництві.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь