Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

ГО « Жіночий футбольний клуб «Кобра» починає реалізацію проєкту за організаційної підтримки ГО «Взаємодія-Плюс»

Дата: 29.07.2020 15:13
Кількість переглядів: 873

Фото без опису

#unrpp  #ВзаємодіяПлюс 

Шановні мешканці громади, ГО « Жіночий футбольний клуб «Кобра» починає реалізацію проєкту за організаційної підтримки ГО «Взаємодія-Плюс» в межах національного проєкту «Децентралізація» та Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

 

Проєкт спрямований на дотримання прав людини та базується на Конвенції ООН про права осіб із інвалідністю. Проєкт передбачає, що всі мають рівні права на здобуття освіти. Відповідно до Законів України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», «Про охорону дитинства», Наказу Міністерства освіти і науки України «Про створення умов щодо забезпечення права на освіту осіб з інвалідністю» від 2 грудня 2005 р. № 691 в дошкільних закладах повинні бути створені належні умови щодо забезпечення рівних стартових можливостей  для подальшого успішного шкільного навчання всім дітям дошкільного віку.

З метою забезпечення цілісного входження дитини з особливими потребами  в загальноосвітній простір, що відповідатиме її потребам і можливостям, в сучасному дошкільному навчальному закладі передбачена така форма організації освіти, як інклюзивна. Інклюзивна освіта означає створення умов для отримання, засвоєння і використаннязнань, умінь і навичок дітьми з особливими освітніми потребами в різних видах діяльності разом з усіма однолітками групи. Тому загальною метою дошкільного навчального закладу з інклюзивною освітою є забезпечення умов для спільного виховання і навчання дітей з різними психофізичними особливостями розвитку.

 

Проблема – відсутність якісного освітнього простору для дітей з інвалідністю, який має сприяти їхньому інтегрованому розвитку в суспільстві. Неможливість забезпечення реалізації прав дітей на отримання освіти та усунення дискримінації.  В громаді проживають 12 дітей з інвалідністю і саме для їхньої адаптації, на базі КДНЗ «Сонечко», було створено інклюзивну групу. Працівники дитячого садочку підвищили кваліфікацію за відповідним напрямом. За бюджетні кошти було закуплено дидактичний та розвивальний матеріал. Але не забезпечена потреба в спеціалізованому інклюзивному обладнанні. Наявні меблі, експлуатуються близько 40 років тому майже непридатні для користування, столи та стільці не мають фіксаторів висоти. Забезпечення інклюзивної групи сучасним тактильним обладнанням, м’якими модульними конструкціями з сенсорною інтеграцією надасть можливість цім дітям  повноцінно існувати в соціумі, їхні батьки отримають гарантії безпечного та інтегрованого розвитку своїх дітей.

Цільовою аудиторією проєкту є діти з інвалідністю -12, їх батьки – 24 та працівники дитячого садочку - 7.  Після реалізації проекту групу зможуть відвідувати діти з інвалідністю. В дитячому садочку вони зможуть в повному обсязі реалізувати своє право на освіту, рівності та недискримінації. Діти будуть максимально адаптовані до соціуму. Непрямими вигодо отримувачами будуть батьки, час, коли діти знаходитимуться під наглядом педагогів вони зможуть використати для роботи та покращення матеріального та морального клімату в родині. Працівники закладу будуть забезпечені робочими місцями та комфортними умовами праці. Білокуракинська ОТГ в цілому покращить інфраструктуру громади та якість послуг в ній.

Проєкт матиме значний соціальний вплив на мешканців громади. За допомогою проекту діти з інвалідністю матимуть можливість відчути повноцінне життя, спілкування з ровесниками, відвідування культурних та освітніх закладів. За рахунок оновлення матеріально-технічної бази вони матимуть можливість розвивати соціальну адаптацію та реалізувати свої права на освіту. Модернізація навчально-матеріальної бази, предметно-ігрового та розвивального середовища дозволить створити сприятливі, комфортні умови для розвитку особистості, сприятиме соціально-психологічній реабілітації, адаптації та рівних можливостей доступу дітей з інвалідністю до шкільної освіти. Дитячі ліжка,  шафи, стільчики та столи  дозволять педагогам проводити групові, підгрупові та індивідуальні заняття, організовувати повноцінний сон, забезпечать захист від фізичної перевтоми малюків. 

 Координаторка проєкту Петрушина Людмила.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь