A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

Дем'яівський старостинський округ Звіт про виконану роботу за 2019 рік

Дата: 31.03.2020 15:38
Кількість переглядів: 362

Фото без опису

Керуючись Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положенням про старосту та іншими нормативно-правовими актами я , Панченко Сергій Олександрович  -староста сіл Дем’янівка, Шовкунівка  Білокуракинської селищної ради,  звітую про свою роботу  за 2019 рік.

   У  своїй роботі  я керувався законодавчими актами України, актами селищної ради. Виконував доручення Білокуракинської селищної ради  та її виконавчого комітету, селищного голови, здійснював надання нформації  та виконував інші обов’язки визначені законодавством України в межах своїх  повноважень.
     Звіт перед  жителями громади  - це відповідальність та відчуття тісної співпраці мене, як старости, з односельцями.
     По Дем’янівському старостинському окрузі загальна кількість населення становить 659 чоловік, дворів — 223.
     Віковий склад населення :  136 пенсіонерів, 72 дітей шкільного та дошкільного віку, 255 молоді (віком до 35 років), 405 – працездатного населення
     Хочеться розпочати  свою доповідь з нашого з вами вкладу в загальну кишеню нашої об’єднаної громади.

       У структурі власних  доходів найбільшу питому вагу складає податок на доходи фізичних осіб.  Найбільшими платниками цього податку в нашому старостинському окрузі  є СОО «Зоря»  та  СТОВ МТС «Альянс» - це  податок на заробітну плату та прибутковий податок із сплати за оренду паїв підприємствами, які розміщені на території округу.

На території Дем’янівського округу є такі комунальні заклади, які утримуються за рахунок  Білокуракинської об’єднаної громади – це Дем’янівська ЗОШ І-ІІ ступенів, де навчаються 65 учнів, дитячий дошкільний заклад «Чебурашка», який відвідує 7 дітей, Дем’янівська бібліотека та Дем’янівський Будинок культури. На території також працює медичний заклад Дем’янівський ФАП.
 Всі захищені статті видатків (заробітна плата, енергоносії, продукти харчування) по даних комунальних закладах профінансовані в повному обсязі.
          Також  селищною радою була приділена увага та фінансова  підтримка   для  розвитку  комунальних закладів на території нашого старостинського округу.
         В 2019 році було частково замінено вікна і двері у Дем’янівському громадському центрі на суму 50тис гривень. Замінено вікна і двері Дем’янівської  школи близько 800 тис. грн.
           Базове підприємство СОО «ЗОРЯ» директор Ведмеденко М.Г. постійно допомогає навчальним закладам нашого округа, за його фінансової підтримки в обох закладах освіти проведений косметичний ремонт під час літніх канікул, для проведення дитячої гри «Джура» було придбано дитячи костюми, значна сума виділялась на закупівлю ласощів для новорічних подарунків, на день вчителя за рахунок підприємства вчителі були нагороджені цінними подарунками, не обійшли увагою і дитячий садок, для його потреб був придбаний телевізор, електропилосос та принтер. 

     Для дітей 1-4-тих класів організоване безкоштовне гаряче харчування, також безкоштовно харчуються діти пільгових категорій.
    Не обійшли увагою і заклади культури нашого старостинського округу, за 2019 рік була придбана музична апаратура мікшер з мікрофонами, штори, вогнегасники та переносний електричний дріт, всього на суму близько 23 тис. грн.  Придбано новорічні гірлянди для освітлення парку біля громадського центру.        
      Я на  протязі 2019 року брав активну участь у підготовці і проведенні заходів, пов’язаних із відзначенням державних свят, урочистостей, які проводились на території  села.
           На території Дем`янівського старостинського округу було проведено  силами працівників культури Дем`янівського сільського клубу,Дем`янівської сільської бібліотеки за участю жителів  громади Дні села Дем`янівка, Шовкунівка, День Матері, Свято 8 березня, День захисту дітей, День молоді, День працівника сільського господарства, День захисника Вітчизни, Новорічні святкування.  Ці заходи були масові з концертною програмою, розвагами та приготуванням каші.    
      Замінена водопровідна труба системи водопостачання  в селі Демянівка ( по вул. Трудовій) загальною протяжністю 50м.
     Проводилась робота  по наведенню належного санітарного стану в селах старостинського округу, а саме:
- були установлені сміттєві баки.
 - проведено підгортання та обваловування сміттєзвалища за селами Шовкунівка та Дем`янівка                    - проведено косметичний ремонт та прибирання пам’ятників загиблим воїнам в с. Дем`янівка,
- два рази проведено скошування трави по узбіччю доріг до населених пунктів  та  по кладовищах с.с. Дем`янівка Шовкунівка.

 Проведено два  дні прибирання території силами працівників комунальних закладів, а саме вирубка молодої парослі. В належному стані утримується територія біля комунальних закладів та місць загального користування.
     
     На території Дем`янівського старостинського округу надаються такі  адміністративні послуги:  ,  приймаються заяви та декларації для нарахування субсидії, на даний час це 116 справ. Заяви на надання соціальної допомоги (32 заяви). Надаються нотаріальні послуги.
       За 2019рік  було видано:   551 довідка, 180 актів обстеження та 36 характеристик. Складено 42 натаріальні дії, з них 23 довіреності і  прийнято  :1 9 заяв по спадщині
      Щоденно з 8.00 год. до 12 год., здійснював прийом громадян, які верталися з проблемами різного характеру. Надавав рекомендації та консультації.    
     Особистий прийом громадян дає змогу контролювати стан дотримання прав і законних інтересів громадян у сфері соціального захисту, культури,  освіти,  фізичної культури та спорту,  житлово – коммунального господарства, реалізації ними права на працю та медичну допомогу.
    Здійснював облік, ведення, зберігання  погосподарських книг.
    Здійснював облік  та  передавав  до  виконавчого  комітету  сільської ради дані  показників  лічильників, встановлених в комунальних закладах культури та  в  адміністративному  приміщенні,  а також  дані  показників лічильників   вуличного  освітлення.   
     На лютий місяць 2019 року припала боротьба зі сніговими заметами. Велася розчистка доріг від снігових заметів по вулицях, а також під’їздної дороги.

    Забезпечував своєчасне декларування  доходів землевласниками.
   Сприяв забезпеченню військового обліку військовозобов’язаних на відповідній території, надавав допомогу за вчасне їх оповіщення.
    В 2019 році призвані в лави Збройних сил України 2 чоловіка, та два на контрактній основі.
      Приймав участь у засіданнях сесій, засіданнях виконавчого комітету селищної ради, засіданнях постійних комісій селищної ради.
        Я хочу подякувати селищному голові, працівникам селищної ради, керівникам комунальних закладів, членам виконкому, депутатам, підприємцям, одноосібникам, сільськогосподарським виробникам, всім, хто підтримує нас, хто дає поради, хто допомагає і словом, і ділом, тим, хто не просто критикує, а вносить пропозиції по покращенню життя громади, тим, хто  робить наші села кращими.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь