A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

ЗВІТ про роботу Шапарівського старостинського округу Білокуракинської селищної ради за 2019 рік

Дата: 30.03.2020 15:26
Кількість переглядів: 458

Фото без опису

В Шапарівському старостинському окрузі Білокуракинської селищної ради   станом на 01.01.2020 року зареєстровано 340 чоловік. На території села Шапарівка функціонують не повно-середня школа І-ІІ ст., КДНЗ «Вишиванка», сільський Будинок культури та ФАП.

Протягом 2019 року на території населеного пункту здійснювався контроль та проводилося очищення від снігу  доріг, здійснювався контроль за станом життєзабезпечення населеного пункту (електро- та газопостачання, освітлення вулиць тощо), проводилося своєчасне реагування на аварійні ситуації та надзвичайні події (пожежі, підтоплення паводковими водами), про що повідомлялися відповідні служби та вживалися необхідні заходи щодо їх ліквідації.

В 2019 році в с. Шапарівка пройшли великі зміни на краще що до благоустрою, як тільки настали сприятливі умови праці робітники з благоустрою розпочали прибирання сміття  та вирубування кущів та чагарників,перед великоднем на кладовищах  було проведене генеральне прибирання, ремонт огорожі,ремонт столів та лавок .   З травня місяця робітники з благоустрою почали косить траву та бур’ян , спільними зусиллями громади був приведений до ладу стадіон,спортивний майданчик , дитячий майданчик    , також був проведений поточний ремонт пам’ятника полеглим великої вітчизняної війни 1941-1945рр. В центрі села провели поточний ремонт   будівлі колишньої  їдальні  де відразу прийняли та частували гостей які приїхали на храмовий день до нашого прикрасного храму   Святого Пантелиймона  який знаходиться на території нашого села.

Також по центральній дорозі села було проведено ямковий ремонт дороги.

Шапарівський старостинський округ славиться своїми спортивними досягненнями. Не одноразово було організовано проведення футбольних чемпіонатів, де наші спорцмени здобували призові місця, де й було вручено нашим футболістам нову форму з логотипом Шапарівка та м’ячі , склад нашої футбольної команди складається не тільки з спортцменів с.Шапарівка а й с.Лизіне яке знаходиться поруч.  

Проводиться постійна робота з діловодства,  зверненню громадян та ін. За 2019 рік до старостинського округу звернулося понад 200 осіб, було видано 478 довідки, 34 доручення, та нотаріальні справи 17,

        На даний час ведеться активна робота з благоустрою кладовищ. За підтримки Білокуракинської селищної ради було придбано та встановлюється 300 м. п.  парканів на кладовище.  Паркани встановлюються за допомогою жителів села та робітників з благоустрою.

 

Білокуракинською селищною радою було виділено за 2019 рік кошти в старостинських коштів в розмірі 59100 грн. З яких 13000 грн були використані на горючосмазочні матеріали та запчастини на бензокоси та бензопили,4500 грн перекриття даху на Шапарівській школі та 15900 грн придбання глубінного насосу та матеріалів до нього та пробиття скважини в школі, 7000 грн придбання меблів для першого класу, 12700 грн закупівля   2-х  дитячих площадок де буде поставлено 2  2-х місних колиханки та 2 балансири та турніки, 6000 грн придбання труби та кранів для водопроводу по селу.

Бюджетом соціально- економічного розвитку було надано  на суму 100 000 грн на придбання комп’ютерної техніки та облаштування комп’ютерного класу.

Також був виграний та реалізований проект «майстерня Добробуту» громадською організацією «Ренейсенс» від грантодавця «Ісар Єднання»  в сумі 70 000 грн.

Протягом року бралася участь у масових заходах, організованих Білокуракинською селищною радою, нарадах, зборах, пленарних засіданнях сесії та виконкому селищної ради, а також виконувалися доручення селищного голови, посадових осіб селищної ради.

В 2019 році наші учні та педагоги брали участь в проекті «Змінемо країну разом» в спільній подорожі до міста Києва з колективом Дуб`євського НВК Бродівського району Львівської області.

Перемога у конкурсі «мій рідний край Луганщина» намінація відеоролика про рідний край, 1 місце в естафеті «Вогнеборець» військова спортивна гра «Джура сокіл». Також учні протягом року займали  перші та другі місця в волейболу,баскетболу,міні футболу.

 

Також було проведено багато свят та гуртків  завідуючими бібліотеки та клубом.

         Бібліотека – це той храм, де завжди народжується і зберігається духовність. Адже недаремно у давнину бібліотеку називали «дім життя», «притулок мудрості», «аптека для душі». Одна маса знань ще не робить людину щасливою і мудрою, не рятує від самоти; людині потрібна людина. Це установа, яка забезпечує людей інформацією, знаннями та підтримує їх у пошуку мудрості. А книги були, є, і будуть серцем бібліотеки.

         Бібліотека у селі – це культурно-просвітницький заклад для місцевої громади, центр культурного і духовного спілкування. Книгозбірня робить більш змістовним життя жителів села, насичене цікавими подіями та зустрічами, що стають справжнім маленьким святом. Сьогодні вона виконує роль посередника між владою та населенням, вона вивчає та враховує різноманітні потреби своїх користувачів, надає можливість спілкування практично всім жителям с. Шапарівка.

         Упродовж 2019 року бібліотека – філія №16 працювала над виконанням таких функцій та завдань: формування серед масового користувача потреби в читанні; застосування інноваційних форм обслуговування користувачів; виховання художнього смаку за допомогою творів різних жанрів найкращих вітчизняних і зарубіжних авторів; організація дозвілля різних категорій населення; підвищення інтересу користувачів, а в першу чергу юнацтва та молоді, до історії та культури рідного краю.

В бібліотеці працює один бібліотекар на 0.5 ставки.

          Всього бібліотека – філія №16 за 2019 рік поповнилась на 234 екземпляри книг та 9 комплектів періодичних видань на  суму 26353.83 грн.

Книги  відповідають змісту навчальних, інформаційних та виховних функцій  бібліотеки, запитам та інтересам читачів.

 

В Шапарському сільському клубі на протязі 2019 року були проведені тематичні масові заходи,театралізовані свята за народним календарем,концерти приурочені визначними датами та молодіжні вечори відпочинку,дискотеки.

День Святого Валентина*Ти без мене –не ти,я без тебе –не я*,Тетралізоване свято проводів зими*Прийшла масляна до нас*,Літературно-мистецький вечір до міжн. Жін.. дня *Жінки-найпрекрасніші творіння світу*.Свічкова хода- година пам’яті (на честь дня примирення).Літературно-музична композиція*Знов білим цвітом вкрилися сади,знов приходить свято Перемоги*.Конкурсно-розважальна програма до Дня захисту дітей *Ми-діти планета Земля*.Молодіжний вечір відпочинку до Дня молоді*Молодим у нас дорога*.Молодіжно-музична програма *На зелених вечорницях сумувати не годиться*(на Івана Купала)..Літературно-мисцецьке свято до дня Незалежності України*На крилах пісні розквітай ,Вкраїно,Матінко моя*.Конкурсно-розважальна програма до Дня Захисника Вітчизни*Спритні,вмілі,запальні*.Концерт на честь Дня села *Пісенний мій краю,любов моя вічна*.Свято подяки працівникам с/го господарства *Уклін доземний вам,і щедрого врожаю*.Розважальна програма для дітей *Чемним дітям Миколай дарує*.Відкриття Новорічної ялинки *Новий рік вже  на порозі*.Святкова конкурсно-розважальна програма *Незабаром Новий рік переступить наш поріг*.

На протязі року сільський клуб культури тісно співпрацював з місцевою школою та бібліотекою ,та спільно проводили заходи до Дня Перемоги,Дня села,свято подяки працівникам с/го господарства.В Шапарському с/клубі діє три любительських об’єднань вокальний жіночий ансамбль,танцювальний,театральний колектив.

 

 

Всі зусилля спрямовані на покращення умов життя населення, тому дякую всім небайдужим жителям за допомогу і закликаю приєднатися до покращення нашої території всіх бажаючих.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь