A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

Бунчуківський старостинський округ Звіт про виконану роботу за 2019 рік

Дата: 01.04.2020 15:17
Кількість переглядів: 393

За період з січня по грудень 2019 року була проведена  робота направлена на підвищення рівня життя населення.

 За всіма законами природи рік починається з січня місяця. На початку року зима відзначилася складними погодними умовами. Морози та відлиги, заметілі на дорогах саме така погода додала роботи працівникам занятим на розчистці доріг. Друга половина зими   видалася стриманою. Майже весь грудень місяць пройшов з температурою близькою до весняної. Не було морозів, гололедиць та заметілей характерних для зими на нашій території. Але часті перепади температур позначилися на зовнішньому стану будівель та споруд.   

   На зміну зими прийшла весна, яка додала не менше робіт по благоустрою. Так, за підтримки Білокуракинської селищної ради та завдяки активній позиції жителів сіл Бунчуківка та Грицаївка в березні-травні місяці було проведено місячник з благоустрою територій сіл. Це і упорядкування територій парків, територій адміністративних будівель, автобусних зупинок, вирубка сухих дерев та порослі на території села , вздовж доріг . Навесні до престольного свята Паски було проведено ряд робіт по упорядкуванню кладовищ, ремонт і покраска столів та лавочок загального користування на загальну суму близько 2000 грн. На протязі всього літа силами селищної ради та робітників з благоустрою проводилась постійна  робота по підтримці санітарного стану на 2 кладовищах села Бунчуківка та на 2 кладовищах села Грицаївка .

    Неабияке місце в житті сіл займала підготовка до святкування Дня Перемоги. На території села Бунчуківка знаходиться пам’ятник Загиблим воїнам-односельцям, а на території села Грицаївка Могила невідомого солдата. На протязі квітня місяця проведено косметичний ремонт пам’яток витрачено кошти на придбання будівельних матеріалів на загальну суму 2000 грн., упорядковано парк біля пам’ятника в селі Бунчуківка. 

 8 та 9 травня на території сіл Бунчуківка та Грицаївка було відзначено День пам'яті та примирення, День Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні.

  8 травня за участю жителів села Бунчуківка було проведено свічкову ходу до пам'ятника Загиблим воїнам-односельцям. Активну участь прийняли жителі села, працівники селищної ради, Бунчуківського БК, також було залучено дітей до проведення даного заходу.

  За традицією святкування Дня Перемоги починається з святкової ходи до пам'ятника Загиблим воїнам – односельцям де проведено урочистий мітинг. Учасниками мітингу покладено квіти до пам'ятника. Після урочистих заходів в Бунчуківському БК  відбувся святковий концерт за участю місцевих аматорів сцени та дітей. 

   Впродовж всього літа погодні умови не давали часу на відпочинок і працівниками з благоустрою, проводилась постійна робота по викошуванню бур’янів на території сіл.  Постійно виділялися кошти Білокуракинською селищною радою на придбання паливно-мастильних матеріалів, запасних частин для ремонту  бензотримерів та бензокоси – витрачено коштів на загальну суму 11370 грн.

   Так як в липні місяці на території сіл Бунчуківка та Грицаївка проводилося свято День села то значна робота по підготовці припала на літні місяці, це і прибирання територій, викошування бур'янів, благоустрій спортивного майданчика, благоустрій колодязів загального користування, адже на це свято були запрошені гості та жителі Білокуракинського району. 27 липня святкування Дня сіл Бунчуківка та Грицаївка зібрало всі сім'ї, друзів, кумів, однокласників всіх хто називає село рідним домом. Воно запам'яталося місцевим жителям та гостям свята як весела та гостинна територія, адже на святі були розваги як для дорослого населення так і для дітлахів. Свято пройшло вдало завдяки фінансовій підтримці Білокуракинської селищної ради, дирекції СТОВ"Україна", СФГ "Агродар", небайдужим громадянам Перепічай В.М., Грицай І.М., Носуля С.М., Грицай А.М.

   Не останнє місце в житті сіл займає культурний відпочинок населення. Велику підтримку в цьому надає ОТГ.  Так в минулому році проведено поточний ремонт та закуплено булер'ян для Бунчуківського БК за рахунок старостинських коштів на загальну суму 20000 грн.  та закуплено вуличні лавочки на суму 11330 грн. для встановлення на території Бунчуківського БК.

   Не залишається в стороні у громади турбота про удосконаленню комунальних послуг для населення. В  минулому році закуплено глибинний насос для ремонту системи водопостачання на суму 7830 грн. та проводився поточний ремонт системи.

    Швидко пройшов рік і знову на порозі Новорічні і різдвяні свята. Заздалегідь проведена робота по збору інформації стосовно новорічних свят і виділені кошти для проведення в сільських будинках культури веселого нового року. Закуплені та вручені новорічні подарунки для дітей, які не відвідують заклади освіти, закуплений новорічний костюм. Тож дякуємо за фінансову допомогу Білокуракинську селищну раду, також спонсорську допомогу в проведення свят  надали  СТОВ "Україна" , приватний підприємець Перепічай Г.Ф., житель села Грицай А.М. за що їм велика подяка.

   На протязі року сформуванно і здано до Білокуракинського ЦНАП 91 справ по наданню субсидій для оплати житлово-комунальних послуг,  31 справу по наданню державних допомог, вчинено 20 нотаріальних дій, оформлено 22 довіреності, видано 460 вихідних документа, до старостинського округу постійно надходять усні заяви. 

    І на цьому не зупиняється робота по розвитку територій. В планах ремонт комунальних доріг з твердим покриттям, ремонт криниці загального користування, організація зон відпочинку.  Планується проведення ремонту будівель комунальної власності. Болючим питанням залишається ремонт дороги сполучення Бунчуківка-Грицаївка та організація мобільного зв'язку на території сіл.

Отже, незважаючи ні на що села будуть жити, розвиватися та будувати плани на майбутнє адже в тісній співпраці з Білокуракинською ОТГ створюються умови для покращення життя населення громади.     

           

         


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь