Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

Звіт старости Луб’янського старостинського округу Білокуракинської селищної ради за 2019 рік

Дата: 26.03.2020 09:24
Кількість переглядів: 523

Фото без опису

До Луб’янського  старостинського округу входять 2 населених пункти -  села Заїківка та  Лубянка. Населення території налічує понад 400 осіб. На території старостинського округу функціонує Луб’янська ЗОШ І-ІІ ступенів, ФАП та 2 сільських будинки культури.

      Територія старостинського округу має значну площу, на якій постійно проводиться благоустрій. 2019 рік став насиченим для мешканців сіл і всі зусилля були спрямовані для покращення умов життя населення та комфортного проведення дозвілля. Протягом року було облаштовано водойми для комфортного відпочинку мешканців села та їх гостей. Проведено благоустрій криниць для забезпечення населенням чистою питною водою. Луб’янський старостинський округ також славиться своїми спортивними досягненнями. Неодноразово було організовано проведення футбольних чемпіонатів, де наші спортсмени здобували призові місця. Старостою сіл для комфортного проведення змагань було забезпечено належний стан футбольного поля,що розташоване на території старостинського округу, забезпечення учасників питною водою та за необхідності доставка спортсменів на іншу території для участі у змаганнях.

       Багато на території і талановитих людей, які займаються художньою самодіяльністю у вільний від роботи час. Їх творчість ми можемо спостерігати на різних святах, одним з найбільших свят – є святкування днів сел. Під час святкування цих свят люди згуртовуються, тому старостою села постійно проводиться робота по залучення додаткових коштів. Від мешканців села та від себе особисто хочу висловити слова вдячності Білокуракинській селищній раді та підприємцям, які постійно надають матеріальну допомогу для проведення різноманітних заходів та благоустрою сіл.

        Благоустрій території займає одну з найважливіших позицій у повсякденній діяльності старости. На території постійно проводять ся роботи з благоустрою, а саме: косіння трави, знищення чагарників,  підтримка дорожнього покриття в належному стані, побілка дерев та бордюр, очистка доріг від снігу в зимовий період.  За підтримки Білокуракинськоїї  селищноїї ради було  проведено грейдурування грунтових доріг, демонтаж аварійного будинку в селі Луб’янка працівниками КП «Білокуракине-комунсервіс».

        Існує взаємодія в роботі між старостою та школою. Неодноразово була надана допомога на розвиток галузі освіти на території старостинського округу.

 

       Значна увага приділялася  проведення дозвілля населення. Так для малечі сіл було придбано 2 дитячі батути з метою організації активного дитячого дозвілля на свіжому повітрі. Сільські будинки культури були оснащені більярдними та тенісними столами для організації дозвілля дорослого населення. З метою проведення активного дозвілля на свіжому повітрі були встановлені на території округу лавки та здійснено ілюмінаційне оздоблення території. Для зручного переміщення мешканців в нічний час – територія сіл оснащена вуличним освітленням, яке обслуговується працівниками Білокуракинської селищної ради.

        Проводиться постійна робота з діловодства, а саме воєнному  обліку, зверненню громадян та ін. За 2019 рік до старостинського округу звернулося понад 200 осіб, було видано 1133 довідки, 54 доручення.

        На даний час ведеться активна робота з благоустрою кладовищ. За підтримки Білокуракинської селищної ради було придбано та встановлено 250 м. п.  парканів на кладовище.  Паркани встановлені за допомогою жителів села та робітників з благоустрою.

        Також на даний час  придбано твердопаливний котел для СБК  села Луб’янка, тому плануються роботи з монтажу.

Всі зусилля спрямовані на покращення умов життя населення, тому дякую всім небайдужим жителям за допомогу і закликаю приєднатися до покращення нашої території всіх бажаючих.

                                                    З повагою староста сіл Луб’янка,Заїківка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь