A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

Громади Донецької та Луганської областей у співпраці з міжнародними партнерами поліпшують якість адміністративних послуг

Дата: 12.12.2019 08:24
Кількість переглядів: 334

Фото без опису10 грудня в Краматорську під час конференції «На шляху до сервісної держави» десять громад Донецької та Луганської областей представили результати співпраці з Програмою «U-LEAD з Європою». Понад 220 тисяч мешканців цих громад отримуватимуть якісні сервіси у Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП), створених та модернізованих за підтримки Програми.

Сім громад Донецької області, а саме Соледарська, Часовоярська, Шахівська, міста Торецьк, Мирноград, Новогродівка та Вугледар, а також три громади Луганської області - Білокуракинська, Красноріченська та смт Троїцьке, - отримали інституційну підтримку Програми для створення та модернізації ЦНАП. У співпраці з експертами Програми громади створили, оновили та затвердили документи, необхідні для функціонування ефективних центрів.

275 працівників центрів та активу громад пройшли навчальну програму з підвищення кваліфікації, розроблену українськими та шведськими експертами Програми, яка складається з п’яти модулів щодо ролі органів місцевого самоврядування в обслуговуванні громади, порядку надання окремих груп адмінпослуг, ділової етики, гендерних питань, а також тренінги з інформування та залучення мешканців у роботу ЦНАП. Отримані знання та навички допоможуть командам Центрів надавати сервіси на більш якісному рівні та ефективно справлятися з завданнями, з якими щодня стикається колектив належного ЦНАП.

Співробітники ЦНАП шести громад отримали доступ до сучасного програмного комплексу для автоматизації роботи ЦНАП – «Вулик», який було розроблено проєктом EGOV4UKRAINE в рамках «U-LEAD з Європою». Всі працівники цих Центрів пройшли навчання по роботі з комплексом.

Лілія Попова, заступник начальника Головного управління з питань моніторингу, аналізу політики та взаємодії з місцевими органами влади та органами місцевого самоврядування, Міністерство розвитку громад та територій України: «В Україні формується нова модель місцевого самоврядування, яка спрямована на розвиток громад. Наше спільне завдання – створення спроможних громад. Воно передбачає надання якісних послуг, зокрема адміністративних, жителям сіл, селищ та міст. Ми вдячні Програмі «U-LEAD з Європою» за допомогу у створенні, модернізації і інституційному супроводженні діяльності ЦНАП, особливо в Донецькій і Луганській областях. Адже якість надання адміністративних послуг – це показник відносин між владою на місцях та мешканцями громад. Кращі результати в цьому напрямі мають Лиманська, Миколаївська, Білокуракинська, Красноріченська ОТГ та громада смт Троїцького. Міністерство впевнене, що якість послуг у громадах буде тільки зростати, а міжнародні проєкти технічної допомоги, які підтримали українські громади у їхньому прагненні покращити життя своїх мешканців залишаться нашими надійними партнерами. Тож нехай досвід роботи найефективніших ЦНАП стане дієвим прикладом та надбанням місцевого самоврядування».

Фото без опису

Сусанна Делланс, програмний директор «U-LEAD з Європою» від Sida: «Я вітаю громади-партнери Донецької та Луганської областей та дякую за активну позицію та бажання покращити життя своїх мешканців. Завдяки їхній участі у Програмі, понад 220 тисяч мешканців будуть отримувати якісні послуги у комфортних умовах. Швеція підтримує зусилля Уряду України у налагодженні зв’язку з мешканцями, які живуть поруч з лінією розмежування, і тому створення ефективних державних, регіональний та місцевих сервісних інституцій у цих регіонах є надзвичайно важливим. Створення системи надання якісних адміністративних послуг – це одна із ключових задач місцевого урядування для забезпечення благополуччя мешканців і подальшого розвитку громад та регіонів».

Фото без опису

Також під час Конференції «На шляху до сервісної держави» представники проєктів міжнародної технічної допомоги, таких як USAID «Демократичне врядування у Східній Україні», «Реформа управління на сході України ІІ» GIZ, «Місцеве самоврядування та реформа з децентралізації влади» Програми ООН з відновлення та розбудови миру представили результати та можливості співпраці з громадами Донецької та Луганської областей.

Майя Гоголадзе, регіональний директор / керівник з врядування, Проект USAID «Демократичне врядування у Східній Україні»: «Я рада, що спільними зусиллями громад, представників місцевого самоврядування в цілому та досвіду цілого ряду проектів міжнародної технічної допомоги ми змінюємо головне – сприйняття нового підходу до системи надання адміністративних послуг. На наших очах образ довгих черг з неефективною тратою ресурсів громад змінюється на  швидкий та безбар'єрний доступ громадянина до якісних послуг, який надає йому держава. Попереду ще багато роботи, але вже досягнутий результат стане міцною опорою для подальшого росту».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь