Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

Закінчився дводенний інтенсив в рамках проєкту "Створення місцевих кооперативів в Білокуракинській ОТГ"

Дата: 26.10.2019 10:25
Кількість переглядів: 368

Фото без опису

Закінчився дводенний інтенсив в рамках проєкту "Створення місцевих кооперативів в Білокуракинській ОТГ", який реалізується в рамках грантового конкурсу для ОГС Донецької та Луганської областей за напрямом "Сприяння реалізації місцевих стратегічних планів у сфері місцевого економічного розвитку" в межах діяльності Компоненту «Місцеве самоврядування та реформа з децентралізації влади» Програми ООН із відновлення та розбудови миру.
24-25 жовтня 2019 р. було проведено тренінги за темами «Бізнес-план кооперативу - практичні засади» та "Фандрайзинг - невід'ємна частина інвестування".
Завдяки менторству тренера Лариси Бичкової, що протягом двох днів навчала наших учасників бізнес-плануванню, методом брейнсторм вибрано тематичну назву бджолярського кооперативу "Білмед Агро", написано його бізнес-план та визначено мету! Тепер учасники запросто можуть написати ефективний бізнес-план, перспективну грантову заявку та знайти шляхи фандрайзингу. Аналіз заявки одного з учасників тренінгу стало наглядним прикладом помилок, проте тренер вказала рекомендації щодо її покращення. Ці дні остаточно визначили, що кооперування є????
Запрошені гості - Олександр Сидоренко, Олександр Шкальний та Роман Лобко - підвищили рівень знань в сфері бджільництва:
Олександр Сидоренко розповів про хвороби бджіл, їх визначення та попередження. А ви знали, що вчені вже вивели породу бджіл, що на 98% вбиває кліща самостійно?????
Олександр Шкальний продемонстрував на прикладі власного кооперативу переваги в об'єднанні бджолярів та можливості, розповів як мінімізовувати ризики та вирішувати головні проблеми бджоляра та розповів історію їх створення - все розпочиналося лише з шести вуликів! ????
Роман Лобко розповів про можливості від участі в грантових програмах на власному досвіді а також поділився знаннями, що отримав від участі в навчанні за програмою USAID для бджолярів Луганської області. Також він зазначив - важливо вибирати саме те обладнання, яке дійсно збільшить партію, розширить асортимент та автоматизує виробництво, а не просто щось найдорожче????
Учасники тренінгів тепер обізнані та практично навчені ефективному бізнес-плануванню, знають що таке фандрайзинг та як застосовувати його інструментарій.
Чудовий тиждень, що насичений чудовими подіями!
Далі буде????
????Проєкт реалізовується ГО "АРР Східного Донбасу" в партнерстві з Білокуракинською ОТГ та Білокуракинською РДА.

#АРРСхідногоДонбасу #EU #UNRPP



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь