A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

Змагання та відпочинок на березі Чорного моря

Дата: 08.07.2019 16:40
Кількість переглядів: 544

Фото без опису

На початку липня 2019 р. у м. Скадовськ Херсонської області пройшли традиційні, фінальні змагання з футболу серед дівчат на Першість та Кубок ГО ВФСТ «Колос» «Золотий колос України».  У цих змаганнях взяли участь і дві команди дівчат 2004-2005 р.н. нашого жіночого футбольного клубу «Кобра-1» та «Кобра-2».  Тренерський штаб та юні футболістки висловлюють щирі слова вдячності  тим, хто допоміг організувати поїздку наших дітей до Скадовська. Це , перш за все, наші постійні партнери, які вже неодноразово надавали допомогу команді для участі у різноманітних змаганнях СТОВ «Україна» та СФГ «Діоніс». Також свою частку, на формування загального бюджету поїздки, внесли Народний депутат України Курило В.С., Нікішин М.М., точніше йому допомогла кандидат у Народні депутати України Ретівова В.І., Силкін В.І., Вошедська Ж.В., Веселовська Л.І., Ківшар О.С та, звичайно ж, батьки.

  І особлива подяка Лабузову А.М., адже він допоміг організувати поїздку так, що відпочити  та оздоровитись біля Чорного моря змогли дівчата нашого клубу, які за своїм віком уже не мають права брати участь у цих змаганнях. Але, за їх попередні заслуги , вони поїхали у Скадовськ разом з командами. Крім «кобрят» відпочили біля моря і юнаки старшої групи відділення футболу Білокуракинської ДЮСШ. Загалом це близько 40 дітей.

  Ну і , нарешті, про самі змагання. Спершу тренерський штаб ЖФК «Кобра» планував участь у Першості «Кобри-1» а у Кубку «Кобри-2». Та вже на місці виявилось, що наша перша команда має право грати у обох турнірах одночасно. Все, лише,  залежить від бажання та фізичних можливостей наших дівчат. Проаналізувавши те як команда готувалась до змагань, було вирішено взяти участь першій команді у обох турнірах. Як згодом вияснилось, це було правильне рішення.

  Ми не будемо розповідати про кожну окрему гру, адже дівчата двома складами за п’ять ігрових днів провели 15 ігор.

  Спочатку розповімо про Першість. У цих змаганнях взяло участь шість переможців своїх обласних чемпіонаті у тому числі і «Кобра-1».  Всі наші суперниці були більш досвідчені і вже неодноразово брали участь у таких змаганнях. У минулому році і наші дівчата дебютували у Першості і посіли там останнє ( п’яте) місце. Рік підготовки, наполегливих тренувань, постійна участь команди у різноманітних турнірах далися в знаки. І цього разу дівчата змогли завоювати третє призове місце, зігравши двічі у нічію, здобувши дві перемоги і програвши лише чемпіонкам турніру «Кобра-1» отримала від організаторів кубок та бронзові медалі.

  У кубкових змаганнях також приймали участь шість команд, але тут могли грати не тільки переможці та  призери обласних змагань а й усі бажаючи. Тому склад учасників був дещо слабший за Першість. І в цьому турнірі долю переможців «вирішили» судді. На нашу думку суддівські помилки не дали нам змогу вперше на Всеукраїнських змаганнях стати переможцем. Так долею жереба у першому турі нам довелося грати з «Лідером» м. Кобиляки Полтавської області. Хто уважно стежить за виступами нашої команди, пам’ятає, що у травні місяці з цією командою ЖФК «Кора» грали на фінальних змаганнях з дворового футболу. Та гра закінчилась з рахунком 1 : 1. Цю ж гру наші дівчата розпочали досить жваво і вже на шостій хвилині матчу вели в рахунку 1 : 0. Та потім пішли суддівські «помилки»,  які перевернули все з ніг на голову. Спочатку судді призначили пенальті у наші ворота, хоча порушення було за 1,5-2 м. від штрафної. Наші суперниці скористалися цим «подарунком». Потім помилилися наші захисники та воротар і отримали ще один м’яч у свої ворота. Далі судді «не помітили 100-процентний пенальті у ворота суперниць, коли гравець «Лідера» двом ногами уперед збив нашого гравця у своїй штрафній, при цьому, після такого  зіткнення, довелося везти гравця «Кобри-1» до лікарні ( дякувати богу обійшлося без тяжкої травми) і вона вибула з гри майже до останнього дня турніру. Після такого шоку дівчата не змогли оговтатись і пропустили ще один м’яч у свої ворота.

  Таким чином, як стало видно з подальших подій, ця гра стала вирішальної у Кубку. Адже і «Кобра-1» і «Лідер»  наступних своїх суперниць обіграли без проблем. До речі ці дві команди грали між собою і у Першості і без суддівських «помилок» «Кобра-1» обіграла Полтавську команду.

  Що стосується нашої другої команди то по грі вони поступалися лише «Кобрі-1» та «Лідеру» а з усіма іншими командами грали на рівних, а деяких навіть і переважали. Як би нашим гравцям більшої впевненості при реалізації своїх моментів то «Кобра-2» могла претендувати і на призове місце. А так з шести команд «Кобра-2» посіла четверте місце.

  Загалом ми вважаємо що виступ наших команд на Першості ту Кубку ГО ВФСТ «Колос» виявився вдалим. Лише «Кобра -1» здобула на цих змаганнях два трофеї. Крім того наші дівчата Петрушина Вікторія та Брюховецька Валерія були визнані кращими гравцями турніру у своїх номінаціях.

  І на останок хотілося б ще раз подякувати нашим партнерам і побажати іншим спроможним керівникам підтримувати дівочий футбол, адже «кобрята» того варті!!!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь