A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

ОСББ Білокуракинської ОТГ нарешті виберуть управителів багатоповерхових будинків – результат публічної консультації

Дата: 05.07.2019 10:16
Кількість переглядів: 484

У Білокуракинській ОТГ підвищать тарифи на утримання будинків, оберуть управителів та створять Асоціацію ОСББ. Про це домовилися на публічній консультації із заінтересованими сторонами, яку 25 червня 2019 року організувала ГО “Центр UA”.

 

На зустрічі представники місцевої влади, голови й члени правлінь ОСББ та небайдужі мешканці обговорили, як вирішити проблеми з неефективним управлінням багатоквартирних будинків, що призводить до погіршення стану житлового фонду та зростання кількості незадоволених мешканців громади.

 

За словами голови ОСББ “Перемога” Сергія Горбенка, причинами неефективного управління багатоповерховими будинками є низькі тарифи, яких не вистачає на утримання спільної власності мешканців будинку та відсутність санкцій для неплатників цих внесків.

 

“Ми визнаємо, що ефективність управління не найвищому рівні, але ми хочемо жити в нормальних, теплих та чистих будинках, і готові це робити. Але у нас є певні перешкоди, зокрема брак коштів, бо тариф на утримання будинку - низький, в деяких будинках це 45 копійок за квадратний метр, цього навіть на вивезення сміття не вистачає. Ще проблема в тому, що не всі ці 45 копійок платять”.

 

В свою чергу голова Білокуракинської ОТГ Сергія Сірик додав про необхідність роботи з громадою та роз’яснень про те, що багатоповерхові будинки належать власникам квартир, і саме від них залежить те, у якому стані будинок.

 

“Дуже важливо роз’яснити всім мешканцям про те, що будинки належать їм, а не комусь іншому. Тому  відповідальність за те, що в когось починає протікати дах або ще щось, орган місцевого самоврядування не несе”.

 

Також, як зазначила голова ОСББ “Восход” Надії Сухоплещенко, проблема також полягає у тому, що відсутні можливості отримувати офіційні послуги з обслуговування або утримування будинків.

 

У нас відсутній легальний ринок з утримання будинку та банального ремонту. Нам би дуже хотілось, щоб комунальне підприємство  надавало нам такі послуги. Ми навіть готові платити вищий тариф на утримування будинку та укласти договір з КП”.

 

Однак, такі тарифи уже прораховані. За словами заступника голови Білокуракинської ОТГ Сергія Рожко, представникам ОСББ необхідно звернутись до КП “Білокуракине-комунсервіс”, щоб з ними ознайомитись та укласти договори на утримання багатоквартирних будинків.

 

На скільки мені відомо, всі тарифи були вже давно прораховані, вам необхідно лише звернутись до комунального підприємства, аби укласти з ними договори на утримання будинків”.


Також, на думку голови ОСББ Валентини Ситнік, важливо налагодити  співпрацю між всіма ОСББ і для цього необхідно створити Асоціацію  ОСББ Білокуракинської ОТГ.

 

“Вважаю, що для більш ефективного управління будинками, ОСББ мають створити свою асоціацію. Це допоможе нам налагодити співпрацю між собою та владою, проводити навчання для представників ОСББ та залучати грантові кошти на вирішення схожих проблем одразу у декількох будинках”.

 

На завершення заходу представник ГО “Центр UA” Леонід Сітченко наголосив, що робота над проблемою продовжуватиметься і після консультації.

 

“Сподіваюсь, що після публічної консультації представники ОСББ спільно місцевою владою втілять напрацьовані ідеї та варіанти вирішення проблеми в життя, і стан багатоквартирних будинків Білокуракинської ОТГ поступово поліпшиться”.

 

За підсумками заходу учасники домовилися про спільне звернення до комунального підприємства “Білокуракине-комунсервіс” з пропозицією укласти договір про утримання будинків, а також провести консультації зі створення Асоціації ОСББ Білокуракинської ОТГ.

 

Проект реалізується за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку “U-LEAD з Європою”, що спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. Програма співпрацює з Мінрегіоном у формуванні багаторівневої системи управління, яка є прозорою, підзвітною та реагує на потреби громадян.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь