A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 30-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан заклади освіти Білокуракинської ОТГ провели тематичні заходи.

Дата: 16.02.2019 15:43
Кількість переглядів: 3562

Фото без опису

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 30-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан заклади освіти Білокуракинської ОТГ провели тематичні заходи.

«Минають дні, ідуть роки.

Життя листки перегортає

А біль Афгану-навіки,

В душі чомусь не замовкає»

Такими словами розпочався тематичний вечір «Афганістан болить в моїй душі..» у Дем’янівській ЗОШ І-ІІ ст. з подальшим відвідуванням пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам та куточку пам’яті воїну-афганцю Шипілову Миколі Дмитровичу в с.Коноплянівка.

Учні Луб’янської ЗОШ І-ІІ ст. разом із представниками влади взяли участь у покладанні квітів на могили воїнів-афганців Третяка М.І. та Роздайбеди М.М., а також провели зустріч з Третяк Г.П. - матір’ю героя-афганця. Окремо зазначимо, що волонтерський загін учнів Луб’янської ЗОШ І-ІІ ст. впорядкували місцеві поховання воїнів-афганців.

Нещеретівська ЗОШ І-ІІІ ст. провела «Зустріч поколінь», на яку був запрошений учасник локального конфлікту Жос Іван Іванович та вдова воїна – афганця Головченко Ольга Олексіївна. Крім того, учні переглянули документальні та художні фільми афганської тематики та провели конкурс малюнків «Світ без війни»

Учні Олександропільської ЗОШ І-ІІ ст. радо привітали та запросили до себе воїна-інтернаціоналіста Хабрика Олексія Миколайовича на виховний захід «Афганістан – то біль і смуток, чиєсь обірване життя».

У Лизінській ЗОШ І-ІІ ст. була проведена година пам'яті "Обпалені війною. Афганістан болить в моїй душі". Захід супроводжували вірші про афганську війну, які декламували учні. Діти з цікавістю прослухали історії про ті страшні події. Вшанували пам’ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів і з цікавістю переглянули відео та фотоматеріали про афганську війну.

"Ціна чужої війни" , "Що я знаю про війну в Афганістані?" - під такою назвою в Олексіївській ЗОШ І - ІІ ступенів відбувся захід, присвячений вшануванню пам'яті воїнів - інтернаціоналістів та 30 - й річниці виведення військ з Афганістану. На це свято був запрошений ветеран афганської війни Хлапонін Юрій Олександрович разом із своєю дружиною Наталією Іванівною. Він поділився спогадами про роки служби у Афганістані, пригадав своїх друзів - побратимів, своїх земляків, з якими довелося пройти дорогами війни протягом 2 років і 4 місяців. Учні переглянули фотографії його військової юності, зі сльозами на очах і дорослі, і діти слухали розповідь свого односельчанина. На завершення заходу ведучі висловили побажання: "Нехай завжди панує мир на землі, а діти не знають війни".

Діалог «за овальним столом» провели педагоги та учні 10А класу Білокуракинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 разом із ветеранами афганської війни Циганком М.О., Ушаковим С.О., які розповіли учням багато чого цікавого та водночас болючого. Така зустріч зміцнила "зв'язок поколінь": ветеранів Афганістану і учнів школи.

У Шапарській ЗОШ І-ІІ ступенів з 11 по 15 лютого пройшов Тиждень присвячений вшануванню учасників бойових дій та території інших держав і 30-й річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан. На тій страшній війні загинув односельчанин Іванов Олег Германович. У рамках тижня були проведені: виставка фотографій, літератури «Афганістан: подвиг, біль, пам'ять…», виховний захід «Пам'ять без кордонів», бібліотечний урок «Афганістан вічний біль і вічна пам'ять», вечір-реквієм «Болить і досі всім Афганістан». Діти переглянули документальні фільми, прослухали багато пісень про ту страшну війну. А 15 лютого учні 9 класу разом з класним керівником Вітер Я.А. відвідали маму Кіященко Ганну Григорівну та поклали квіти на могилу  односельця воїна – інтернаціоналіста Олега Іванова.

Паньківська ЗОШ І-ІІ ст. провели тематичний урок з історії «Сповідь солдатських сердець», виставку малюнків, виховну годину та перегляд фільму про війну «Мій біль Афганістан».

У Білокуракинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 2 відбулася виховна година для учнів 7-11 класів до Дня пам’яті воїнів-інтернаціоналістів «Крізь пекло афганської війни». На ній був присутній воїн- інтернаціоналіст, мешканець смт Білокуракине Лунякін Олексій Євгенійович.

Крім цього адміністрація та учні Білокуракинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2, а також педагогічні колективи Білокуракинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1, Будинку творчості, дитячих садочків та відділу освіти взяли участь у районному мітингу-реквієм та покладанні квітів до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь