A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

В Білокуракинської ОТГ триває обговорення стратегічних напрямків розвитку первинної медико-санітарної допомоги

Дата: 23.01.2019 16:37
Кількість переглядів: 478

Фото без опису

Про обговорення стратегічних  напрямків розвитку  первинної медико-санітарної допомоги (ПМСД) Білокуракинської громаді йшлося під час іншого засідання Робочої групи в Білокуракине. В заході взяли участь працівники Центру первинної медико-санітарної допомоги, економісти, місцеві активісти та експерти ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини», які надають підтримку громаді в процесі впровадження стратегічних документів.

Основне завдання співпраці - забезпечення медичною допомогою населення Білокуракинської ОТГ визначеного об’єму, якості, своєчасності з урахуванням стану здоров’я населення та пріоритетних напрямків в умовах децентралізації, закріплення їх в стратегічних документах громади. Перши кроки вже зроблено: зміна форми фінансування галузі, заклад ПМСД перетворено в комунальне підприємство наприкінці 2018 р., отримана ліцензія на провадження господарської діяльності з медичної практики, укладено договір з Національною службою здоров’я України. Співпраця триває.

 

Під час заходу також були розглянути питання: поліпшення матеріально – технічної бази медичних закладів, перелік послуг, лікування пільгових категорій  населення, планування заходів з профілактики основних  медико – соціальних програм організаційні, забезпечення роботи електронного реєстру пацієнтів, ведення електронної медичної картки пацієнта та електронного документообігу, можливість придбання обладнання для запису до лікаря через інтернет, підвищення рівня обізнаності населення про наявні медичні  послуги, організаційні питання.

Розробка стратегічних  напрямків розвитку ПМСД здійснюється на базі результатів аналізу статистичної інформації стану речей в системі охорони здоров’я, яку попередньо зібрали у громаді експерти.

 

Учасники озвучили власні думки щодо ситуації,  запропонували наступні кроки та власні ідеї для покращення матеріальної бази закладів охорони здоров’я для підвищення якості та доступності медичних послуг. Результати будуть опрацьовані для подальшої розробки стратегічного плану ефективного розвитку системи освіти в ОТГ.

Захід відбувся в рамках проекту «Будуємо успішну Білокуракинську селищну громаду разом! Другий етап.» за підтримки МФ «Відродження».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь