A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

Викладачі Луганського національного університету імені Тараса Шевченка отримали власне житло

Дата: 28.01.2019 09:51
Кількість переглядів: 594

Фото без опису

25 січня викладачі ЛНУ імені Тараса Шевченка отримали ключі від своїх квартир у м. Кремінна.

Після евакуації Луганського національного університету імені Тараса Шевченка у 2014 році, постало питання про розміщення професорсько-викладацького складу у містах перебування структурних підрозділів університету(м. Старобільськ, Кремінна, Полтава, Рубіжне). Так, розпорядженням Луганської обласної державної адміністрації, Департаменту освіти і науки були затверджені видатки в обсязі 20 млн. грн. на придбання житлової будівлі для розміщення викладачів та співробітників університету. І ось 25 січня освітяни ЛНУ імені Тараса Шевченка отримали ключі від своїх квартир у м. Кремінна.

На церемонію відкриття житлового будинку завітали гості, які саме і допомагали у створенні цієї оселі. Ольга Лішик, заступник голови Луганської обласної державної адміністрації із соціальних та гуманітарних питань привітала освітян з цією визначною подією у їх житті, а Віталій Курило, народний депутат України, зазначив: «Завдяки злагодженій роботі керівних органів держави, підтримці уряду, обласної державної адміністрації та обласної військово-цивільної адміністрації 16 сімей викладачів університету отримали ключі від омріяного житла.»

П’ятиповерховий будинок загальною площею 1409,8 кв.м. з комфортними умовами для проживання сьогодні став домівкою для вчених і педагогів Луганщини. Квартири.у домі зовсім різні: однокімнатні, двокімнатні, трикімнатні і навіть двоповерхові. Розподіляли їх в залежності від складу сім’ї освітян. Отримав власне житло і директор навчально-наукового інституту фізики, математики та інформаційних технологій Геннадій Могильний, він каже: «Тепер у мене є квартира, я дуже радий, і хоча, щоб дістатись до місця роботи мені потрібно здолати 13 кілометрів, це набагато краще, аніж винаймати оселю у Рубіжному, де вона і коштує дорого, і умов  майже немає. Я вдячний керівництву за свою домівку».

Тож комфортні умови проживання, які створені для викладачів Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, сприятимуть встановленню позитивного настрою для підкорення нових висот у сфері вищої освіти, реалізації відповідальних завдань в ім’я України та виховання покоління свідомих громадян нашої держави!

Олена Смитаніна,

прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь