A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

Нещодавно відбулась робоча зустріч за участі представників ГО "Громадська ініціатива Луганщини" та директорів шкіл, старост та членів госпітальної ради

Дата: 31.10.2018 14:01
Кількість переглядів: 507

Фото без опису

Наприкінці жовтня в Білокуракинській селищній територіальній громаді була проведена інформаційна сесія щодо формування стратегічного бачення розвитку системи освітнього простору в ОТГ. В заході взяли участь керівництво громади, директори шкіл, старости, експерти ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» та місцеві активісти.

В березні 2017 р. була проведена робота передачі навчальних закладів на баланс громади.  Протягом 2017 року в Білокуракинської ОТГ створено відділ освіти, в складі якого функціонують загальноосвітні навчальні заклади (НЗ) І-ІІІ ступеня (5 од.), загальноосвітні НЗ І-ІІ ступеня (6 од.), дошкільні НЗ (9 од.), заклади позашкільної освіти (2 од.). Зараз перед громадою стоять нові виклики: складне завдання та відповідальність за створення ефективного управління системою освіти в ОТГ.

Під час заходу були представлені результати аналізу статистичної інформації стану речей в освіті, яку попередньо зібрали у громаді: демографічна ситуація;    якість надання освітніх послуг (Результати ДПА випускників, проведеної у формі ЗНО; олімпіади, гуртки);   кадрове забезпечення; фінансування галузі; матеріально-технічна база; приміщення закладів загальної середньої освіти;  рівень задоволення потреб (що зроблено, що потрібно зробити).

 

Про хід реалізації медичної реформи та стратегічного бачення розвитку системи охорони здоров’я Білокуракинської селищної територіальної громаді йшлося під час другої інформаційної сесії в Білокуракине. В заході взяли участь керівництво громади, працівники Центру первинної медико-санітарної допомоги, старости, місцеві активісти та експерти ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини», які надають підтримку громаді в процесі впровадження стратегічних документів.

Під час заходу були представлені результати аналізу статистичної інформації стану речей в системі охорони здоров’я, яку попередньо зібрали у громаді експерти. На сьогоднішній день в громаді існує 14 об’єктів, підпорядкованих закладу первинної медичної допомоги в ОТГ: 2 амбулаторії та 12 ФАП. Зараз заклад первинної медичної допомоги повинен виконати всі умови та шляхом перетворення в комунальне підприємство, отримати ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики і укласти договір з Національною службою здоров’я України. В громаді проводиться активна кампанія щодо заключення декларацій мешканців з лікарями (біля 12 тис.).

 

Учасники інформаційних сесій озвучили власні думки щодо ситуації в реформуванні освіти та охорони здоров’я,  запропонували власні ідеї та потреби для покращення матеріальної бази шкіл, навчального процесу та питань виховання, покращення матеріальної бази закладів охорони здоров’я для підвищення якості медичних послуг та їх доступності. Результати будуть опрацьовані для розробки стратегічного плану ефективного розвитку системи освіти в ОТГ.

Захід відбувся в рамках проекту «Будуємо успішну Білокуракинську селищну громаду разом! Другий етап.» за підтримки МФ «Відродження».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь