A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

БІЛОКУРАКИНСЬКА ГРОМАДА ВІДЗНАЧАЄ СВОЄ 3-РІЧЧЯ

Дата: 17.09.2018 10:34
Кількість переглядів: 760

 

Білокуракинська ОТГ була створена однією з перших в країні, до її складу увійшли сім сільських та одна селищна ради (або 23 села і 1 селище). Площа території громади складає 789,50 кв. км, чисельність населення громади станом на 1 січня - 2018 року склала 13400 осіб.
На сьогоднішній день ми маємо спроможну територіальну громаду - це та громада, в якій місцеві джерела наповнення бюджету, інфраструктурне забезпечення та кадрові ресурси є достатніми для вирішення органами місцевого самоврядування питань місцевого значення, передбачених законодавством, в інтересах жителів громади. І за три роки громада має багато здобутків, якими не соромно похвалитися.
Що стосується коштів: обсяг бюджету громади за 2016 рік становив 75,7 млн. грн., в тому числі за власними надходженнями 33,4 млн. грн., що майже в 4 рази більше загального обсягу бюджетів колишніх селищної та сільських рад, що об'єднались за 2015 рік. За результатами роботи за 2017 рік одержано 89,0 млн. грн., що перевищує попередній рік на 17,6%. Бюджет 2018 року затверджено в сумі 98,3 млн. грн., що на 10,4% перевищує надходження 2017 року. В тому числі план 5 місяців перевиконано на 2,9%.
Протягом 2017 року Білокуракинською селищною територіальною громадою створено відділ освіти, в складі якого функціонують загальноосвітні навчальні заклади І-ІІІ ступеня (5 од.), заклади позашкільної освіти (2 од.), загальноосвітні навчальні заклади І-ІІ ступеня (6 од ), дошкільні навчальні заклади. Також створено відділ культури і туризму, в складі якого працюють будинки культури (15 од.), бібліотеки (17 од.), музей, дитяча школа мистецтв. Спортивна інфраструктура Білокуракинської ОТГ представлена КУ ФСК «Здоров’я», створено КУ «Центр надання соціальних послуг». Громада також утримує районний Будинок культури, а це приблизно 1 млн. грн. Окрім забезпечення фінансування всіх соціальних сфер життєдіяльності громади, виділяються кошти на бюджет розвитку: 2016 рік - 19,0 млн. грн.; 2017 рік - 12,4 млн. грн; 2018 рік - 23,2 млн. грн.
За час існування громади було придбано 12 одиниць спецтехніки: вакуумна машина - 2 одиниці; екскаватор - 2 одиниці; сміттєвоз; автогрейдер; самоскид - З одиниці; автогідропідйомник; причеп; косарка. Був здійснений капітальний ремонт дорожньої інфраструктури в 2016 р.: по вул. Слов'янській, вул. ім. Рудяшка; в 2017 р. на 12 об'єктах: по пров. Шкільний, пров. Робочий, вул. Набережна, вул. Кринична, вул. Гагаріна, пров. Жовтневому, вул. Енергетиків, паркувальний майданчик; асфальтобетонне покриття (біля пам'ятника «Невідомий солдат»), вул. Підгірна. Поточний ремонт дороги по вул. Паркова, вул. Першотравнева, вул. Рудяшка, вул. Набережна та вул. Гагаріна. Зроблена реконструкція вуличного освітлення сіл Нещеретове, Шапарівка, Паньківка, Цілуйкове, Попівка, Олександропіль, Курячівка, Хоменкове Перше, Дем’янівка, Бунчуківка, Шовкунівка, Коноплянівка та смт Білокуракине, всього протягом 2016-2017 рр. встановили 1082
вуличних ліхтарів. Капітальний ремонт системи водопостачання: с. Олександропіль (761,0 м); с. Бунчуківка (800,0 м); с. Курячівка (1357,0 м). Здійснено капітальний ремонт з повною заміною 10 дахів багатоповерхових будинків. Зроблений ремонт з термомодернізаційним ефектом будівель ДНЗ «Берізка» та ДНЗ «Сонечко», капітальний ремонт Комунальної установи «Білокуракинської ДЮСШ». Придбали автобус для підвезення дітей до навчальних закладів на території Білокуракинської територіальної громади.
З метою вирішення нагальних проблем у 2016 році рішенням Білокуракинської об'єднаної громади було створено комунальне підприємство «Білокуракине-комунсервіс» для надання населенню громади комунальних послуг. Була здійснена реконструкція адміністративної будівлі з допоміжними будівлями та спорудами під КП «Білокуракине-комунсервіс». Відремонтовано тротуари на території селища Білокуракине: по вул. Історична (Леніна) буд. 64 до перетину з вул. Базарна (на суму 19651 грн.); по вул. Центральна (Чапаєва) від кафе «Палуба» до центрального перехрестя (на суму 99393 грн.); по вул. Історична (Леніна) від музею до ДЮСШ (на суму 171638 грн.) та по вул. Паркова (Кірова) буд. 44 до площі Шевченка (Горького) (171954 грн.). Всі роботи профінансовані з селищного бюджету і виконувалися працівниками «Білокуракине-комунсервіс».
Зовсім нещодавно відбулося урочисте відкриття ЦНАПу Білокуракинської ОТГ, цей заклад дозволить жителям громади у «єдиному вікні» отримувати загалом 49 адміністративних послуг з реєстрації прав на нерухоме майно, реєстрації місця проживання, послуги Управління соціального захисту населення та Держгеокадастру.
Підсумовуючи, можна з впевненістю сказати, що кошти, які надходять до громади, використовуються раціонально та спрямовані на вирішення нагальних проблем, створення комфортних умов для жителів, враховуючи їх побажання та проблеми.
Проаналізувавши стан щодо житлово-комунальних послуг, можна виділити основні проблеми: до створення громади в селах практично не проводилась робота з благоустрою. Відтепер же кожен населений пункт громади висуває свої пропозиції для покращення життя населення, це дає змогу значно мобільніше розв'язувати проблеми. Відрадно бачити, що громада існує лише 3 роки, а результат вже є досить вагомий. За рахунок коштів місцевого бюджету регулярно проводяться роботи з благоустрою населених пунктів: заходи з очищення та впорядкування всіх сіл громади, скверів, стадіонів, пам'ятників, кладовищ. Постійно ведеться розчищення від чагарників, порослі, кущів та дерев кладовища. Облаштовано зону відпочинку в с. Курячівка та впорядковано в с. Нещеретове і смт Білокуракине. Особливо на контролі стан наших вулиць усіх населених пунктів громади. Використовуються всі можливості для їх покращення.
Зазначу, що виконано поточний ремонт покрівлі: вул. Центральна, 6, 38а; кв. Перемоги, 5, 7, 10, 19, 20; пров. Жовтневий, 14, 16. Поточний ремонт димо-вентиляційних каналів: кв. Перемоги 1, 2, З, 4, 7, 8, 11, 12, 14, 15, 18; пров. Жовтневий, 14,16. Капітальний ремонт Лизинської ЗОШ та харчоблоку Білокуракинської ЗОШ №2, в планах здійснити заміну теплотраси Луб’янської ЗОШ.
За цей рік також була облаштована зона відпочинку на стадіоні кв. Миру смт Білокуракине; зроблений ремонт 20-ти пам’ятників; придбано та встановлено вуличні тренажери, 10 дитячих та 5 спортивних майданчиків в селах громади; облаштовано центральний парк дитячим та спортивним майданчиком, сучасними кованими лавками; обладнано сучасним музичним обладнанням та електрообігрівом СБК в с. Нещеретове та с. Курячівка. Слід відзначити, що 4 дитячих майданчиків (на суму 300 тис. грн.) по вул. Тімірязєва, вул. Підгірна, кв. Миру та сквер ім. 60-річчя Перемоги було встановлено спільними зусиллями з батьками діточок, які мешкають відповідно на тих територіях та небайдужих громадян. Допомога від населення була не лише фізична, а й матеріальна. Це ще один доказ того, що лише разом можна побудувати «золоту громаду», де всім буде комфортно та затишно.
З метою вирішення спільних проблем і реалізації спільних завдань щодо ефективного розвитку продуктивних сил громади, раціонального використання ресурсного потенціалу, створення комфортних умов життя населення, забезпечення екологічної безпеки та вдосконалення територіальної організації суспільства шляхом спільної реалізації інтересів влади, громади та бізнесу ведеться активна діяльність, щодо залучення інвестицій у вигляді міжнародної технічної допомоги, коштів Державного фонду регіонального розвитку.
Всього переліченого вище вдалося досягти завдяки нашій команді і депутатів, і членів виконкому, і керівників, і працівників різних рівнів, і кожного жителя громади. Слід зазначити, що взаєморозуміння між депутатським корпусом та селищною радою на досить хорошому рівні. Депутати беруть активну участь в плануванні та затвердженні бюджету селищної ради, а також Програми соціально-економічного розвитку громади на поточний рік; обговоренні переліку об'єктів житлово-комунального господарства, соціальної сфери, які потребують капітального чи поточного ремонту; організації та проведенні робіт з благоустрою, озелененні та впорядкуванні територій; організації та проведенні суботників на депутатських округах з благоустрою територій; організації та проведення днів сіл, свят на території старостинських округів.
Україна обрала курс на децентралізацію та фінансову самостійність місцевих органів. Такі зміни пройшли більшість розвинених країни Європи, зокрема Франція, Польща, Фінляндія. Там освіта, професійна підготовка, культура, медицина розвиваються саме на рівні муніципалітетів. Адже ніхто не знає потреб людей краще, ніж на місцях. Влада й фінанси стають ближчими до простих громадян в Україні. Європейський досвід підказує, що шлях не буває простим. Але той, хто зважиться, отримає позитивний результат. Українці мають чимало спільного з мешканцями інших європейських країн, і розуміння цього допомагає досягти успіху.
Білокуракинській громаді - З роки, ми робимо перші кроки в тих чи інших напрямках, десь впевнені, десь помиляємося, але завдяки отриманому досвіду та завзятій праці, всі наші задумки втілимо в реальність і наша громада буде розвинутою та сучасною. Головне, що ми зуміли зміцнити і закріпити позиції, об’єднати депутатів на плідну діяльність, налагодити тісну співпрацю з більшістю керівниками організацій, підприємств і установ.
У розвиток громади кожного дня вносять свій вклад працьовиті мешканці. Завдяки нашій спільній роботі Білокуракинська ОТГ стала однією з найкращих територій Луганської області.
У цей святковий день прийміть найщиріші побажання міцного здоров’я, щастя, достатку, наснаги у всіх ваших добрих справах. Нехай мир та добробут живуть на кожній вулиці, у кожному домі, у кожній родині, поєднуючи всіх нас у згуртовану та дружну громаду! Зі святом!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь