A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

Свято української мужності

Дата: 18.10.2016 10:13
Кількість переглядів: 760

Свято української мужності

Студенти та викладачі ЛНУ імені Тараса Шевченка вдруге урочисто відзначили День захисника України.

День захисника України – це державне свято, яке покликане вшанувати всіх тих, хто обороняє територіальну цілісність нашої країни. Мужність та героїзм захисників незалежності держави, військові традиції та звитяги українського народу є неодмінними атрибутами свята, які сприяють зміцненню патріотичного духу.

Святковий день розпочався з ярмарку, який  організували студенти та викладачі навчально-наукового інституту педагогіки і психології, Старобільського гуманітарно-педагогічного коледжу та  коледжу ЛНУ імені Тараса Шевченка. Кожен бажаючий мав можливість поспілкуватися з товаришами та спробувати смачні страви.

Фото без опису Фото без опису
Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Продовженням свята стали урочистості з нагоди Дня захисника України  та посвячення в Українське козацтво. На заході були присутні військовослужбовці полку спеціального призначення, представники Луганського прикордонного загону та делегація Чернігівського національного педагогічного університету імені      Т. Г. Шевченка на чолі з проректором з науково-педагогічної та виховної роботи А.Г. Тимошенко.

Згідно з багатовіковими народними традиціями, на початку заходу почесним гостям було вручено святковий коровай, як символ поваги, святості та миру .

Фото без опису

Зі словами привітання до присутніх звернувся ректор ЛНУ імені Тараса Шевченка С.В. Савченко. «День козацтва, свято Пресвятої Богородиці та День захисника України є традиціями, які ми шануємо, оскільки це є запорукою нашої перемоги», - зазначив професор.

Захист Батьківщини вимагає сміливості, честі, відваги, величезної самопожертви і колосальної самовіддачі. З відкритим серцем й великою любов’ю Луганський національний університет завжди зустрічає наших захисників. Під час урочистостей військовослужбовцям подарували прапор рідної Альма-матер з гербом ЛНУ імені Тараса Шевченка, як символ родинного оберегу та духовної єдності.

Фото без опису Фото без опису

Напередодні Дня захисника України, студенти та викладачі нашого університету підготували подарунки, які були урочисто вручені військовослужбовцям з побажанням незламної волі в подоланні труднощів військового буття, надійного родинного тилу та богатирського здоров'я.

Фото без опису

14 жовтня також відзначається День українського козацтва та свято Пресвятої Богородиці, яка з давніх-давен є покровителькою усіх українських збройних формувань. Творчий і волелюбний дух наших предків єднає сучасне українське суспільство та є уособленням сили й міцності нації. Цього дня відбулась урочиста посвята студентів Луганського національного університету імені Тараса Шевченка в козаки. Юнаки проголосили клятву та та присягнулись бути вірними державі й українському народові.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Верховний Отаман Академії козацтва, Польовий гетьман в зоні АТО,  Генерал козацтва Ткаченко Віктор Миколайович привітав усіх присутніх, закликав до єднання заради заможної й авторитетної України та побажав перемоги.

За вагомий внесок щодо вжиття заходів до залучення студентів до військово-патріотичного виховання, організацію культурно-просвітницької роботи серед молоді, а також підготовку до військової служби та захист Батьківщини було нагороджено ректора ЛНУ імені Тараса Шевченка С.В. Савченка, проректора з науково-педагогічної роботи О.І. Бабічева та директора навчально-наукового інституту педагогіки і психології О.Л. Караман

Фото без опису Фото без опису
Фото без опису

]Сучасне покоління не тільки пам’ятає козацькі звичаї та традиції, а й демонструє вправність та фізичну підготовку. Стійкість і мужність продемонстрували Ярослав Чепель, Олександр Солдатенко та Сніжана Напуда. Вразило присутніх прагнення до високих цілей Станіслава Комаря, який, не зважаючи на труднощі та перепитії, досягає звершень, демонструючи силу духа, волю та бажання перемагати.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Наприкінці заходу відбувся флеш-моб «Моя Батьківщина - Україна», після якого присутніх пригостили смачними стравами. 

Фото без опису Фото без опису
Фото без опису

Вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу сприяють зміцненню патріотичного духу у суспільстві та є необхідною складовою виховання сучасної особистості.

Олег Черниш, прес-центр

ЛНУ імені Тараса Шевченка


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь