A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

День села Шапарівка

Дата: 10.10.2016 10:11
Кількість переглядів: 1230

СВЯТО ЗІБРАЛО У РОДИННЕ КОЛО

Жителі села Шапарівка урочисто в залі сільського Будинку культури відзначили День села, на який, зазвичай, з нетерпінням чекала вся територіальна громада. Для шапарян таке святкування після завершення осінньо-польових робіт уже стало доброю традицією.

Фото без опису

Ведучими святкового концерту були О.В.Беденко та О.В.Марченко. На гостинний захід до красивого і квітучого села завітали почесні гості: голова Білокуракинської ОТГ С.І.Сірик, депутат районної ради І.В.Коваленко, депутати ОТГ В.В.Аполлонов, І.Л.Вялий, А.В.Отрошко. «День народження села – завжди хвилююча подія для його мешканців. В такий день кожен відчуває себе частиною великої родини. Це свято об’єднує усіх, кому село дороге, хто тут народився, живе, працює чи просто приїздить у гості. Успіх і процвітання населеного пункту – це результат спільної роботи робітників, вчителів, лікарів, працівників сільського господарства, культури, підприємців, всіх, хто віддає свою майстерність рідному краю, хто своєю щоденною працею у різних галузях і сферах вносить свій посильний вклад у соціально-економічний розвиток села і громади», – такими словами розпочав свій виступ С.І.Сірик. Він побажав с.Шапарівка процвітання, а кожній родині – щастя, злагоди та добробуту. До привітань приєдналася І.В.Коваленко та побажала віри у світле майбутнє, достатку та ніколи не опускати рук, не втрачати оптимізму, а, навпаки, з хорошими сподіваннями рухатись уперед. Новообраний староста села В.О.Лавренко теж висловив вітання для усіх односельчан та подякував за підтримку у організації свята усім небайдужим. Це, в основному, спонсори: Білокуракинська ОТГ, О.М.Лизенко, С.П.Дорошенко, О.А.Лавренко, О.М.Беденко, С.В.Беденко, О.І.Третяк.

Традиційно подарунками відзначили найстарших жителів села: К.Я.Комісаренко – 98 років, К.В.Горобець – 95, Є.К.Лавренко – 93, Т.А.Хрипун – 90. На превеликий жаль, на даний момент у селі немає жодного ветерана Другої Світової війни – учасника бойових дій. Але в пам’яті народу ніколи не згасне подвиг, звершений захисниками. Тож цього дня право покласти квіти до обеліску загиблим воїнам-односельчанам в роки війни було надано учням школи. Також згадали юного земляка О.Іванова, який героїчно загинув у бою в Афганістані. Але, на сьогоднішній день, на Шапарівську землю прийшло нове лихо – біль утрат в зоні АТО. Згадали тих, хто з гордістю несли і несуть бойову службу у лавах Збройних сил України. Такого святкового дня привітали сім’ю Сергія та Юлії Марченків, у яких в цьому році з’явилися донечка Ельвіра, яка є найменшою жителькою села. Відзначили багатодітні сім’ї, в Шапарівці таких аж сім; мати-героїню, жінку, яка виховала шестеро синів – З.С.Нізійову. Привітали іменинників-ювілярів; педагога, яка 43 роки віддала свого життя вчителюванню в школі, – Н.О.Кіященко; медичного працівника – А.В.Хрипун; працівницю ФАПу - Р.В.Шандрамайло; сільську листоношу – Н.М.Хрипун; працівника в сфері обслуговування – С.В.Вітер, вона 16 років працює продавцем; родини; які прожили у парі більше 40 років – Миколи і Ганни Кіященків, П.І.Іванюченка і Л.І.Смірнової, Дмитра і Раїси Ольховських, Івана і Ніни Чередниченків, Петра і Марії Ромах, Анатолія і Марії Комісаренків, Олександра і Лідії Хрипун, Івана і Катерини В’ялих, Володимира і Світлани Московича, Анаталія і Поліни Хмеленків. Слід відзначити, що цього дня депутату ОТГ І.Л.В’ялому за активну участь у громадському житті села протягом багатьох років було вручено медаль «Почесного громадянина с.Шапарівка».

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Гарний настрій глядачам своїми вокальними виступами, дотепним гумором та поетичним словом дарували самодіяльні артисти сільської сцени та гості з районного Будинку культури. Особливо присутнім сподобалася танцювальна композиція «Вальс» у виконанні дошкільнят.

Фото без опису

Програма Дня села була надзвичайно насиченою. Різножанрові та запальні виступи артистів не залишили байдужими нікого.

Фото без опису

Після святкового концерту відбувся товариський матч між збірними командами «Курячівка-Дем’янівка» та «Лизине-Шапарівка». Гра закінчилася з рахунком 3:0 на користь команди «Курячівка-Дем’янівка». Футболіст Віталій Тарасенко забив 2 голи у ворота суперників, а Вадим Марченко – 1 гол. Головним суддею змагань був спеціаліст з питань освіти, культури та спорту ОТГ О.М.Кривуля.

На завершення свята на присутніх чекала смачна каша. Хотілося б висловити вдячність жителям села за теплу атмосферу, активну участь, а спонсорам – за фінансову підтримку. Дуже радує те, що таке свято гуртує односельчан та є цікавим для різного віку людей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь