A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

Мітинг біля пам'ятника скорботної матері

Дата: 10.05.2017 09:46
Кількість переглядів: 749

Фото без опису

Вже настала найпрекрасніша пора року – весна. Вона дарує нам щедре сонячне тепло, пташиний щебет, аромат квітучих садів і пахучого різнотрав’я. Весна – це пора щорічного відродження природи, розквіт надій і прекрасних почуттів. Та для старших поколінь кожен травень відгукується болем у серцях, адже у світлий День Перемоги вони згадують роки Другої Світової війни, свою обпалену юність, важкі втрати рідних і близьких. І хоча історія відлічує вже 72-у мирну весну, пам’ять про травень1945 року не згасає. День Перемоги – це свято свят. Він пам’ятник полеглим і нагорода живим, загальна слава тим, хто боронив Київ і брав Берлін, воював у партизанських загонах і невтомно працював у тилу.

9 травня на площі ім.Шевченка смт Білокуракине відбулись урочисті районні заходи, присвячені Дню перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні. Участь у них взяли керівництво району, ветерани та діти війни, воїни-інтернаціоналісти, чорнобильці, трудові колективи підприємств, установ, організацій району, жителі селища, запрошені гості. Площа була святково прикрашена, скрізь майоріли стяги.

Пам'ять... Вона не має початку і не має кінця. Тіла солдат, полеглих у землю, давно стали землею і завдяки одному серцю, яке перестало битися тоді, сьогодні на нашій землі б'ються тисячі сердець. Війна, що прийшла на українську землю увірвалася до кожної сім'ї, до кожної оселі, відібрала мільйони молодих життів, спотворила нашу чудову природу, перетворила у руїни тисяч і міст і сіл. Проте наш народ залишився незламним у титанічній битві, якої ще не знала історія. Він боровся за свободу і переміг. Серед тисяч солдатських автографів на стінах Рейхстагу чимало українських імен.

Колона із учасників заходу рушила Алеєю Слави до меморіалу «Скорботна мати». Урочистий мітинг-реквієм відкрив танцювальний колектив «Грація» своєю композицією «Ты помни». Танок, був наскільки проникливим та патріотичним, що глядачі не могли звернути пильно прикутих поглядів. На сцену було запрошено почесну президію мітингу, ведуча заходу Н.Д.Ланіна надала слово голові Білокуракинської ОТГ С.І.Сірику, представив головних героїв свята – ветеранів війни: Василя Івановича Нікіфорова, Григорія Тихоновича Найдиша, Софію Андріївну Грінченко. Прозвучав гімн України. До мікрофону запрошено голову районної державної адміністрації С.І.Іванюченка, який у своїй промові згадав історію війни, видатних переможців, всіх тих, хто звільняв наш район та привітав присутніх зі святом, сказавши ряд побажань. Зі словами привітань виступили також військовий комісар Білокуракинсько-Троїцько ОРВК, капітан Е.В.Кострицький, почесний житель Білокуракинщини М.М.Гапочка, депутат Верховної ради 7 скликання С.В.Гончаров, голова первинної ветеранської організації смт Білокуракине А.М.Рогозян, настоятель Свято-Тихонівського храму, благочинний Білокуракинського округу Сєверодонецької єпархії, архімандрит Володимир. Від імені молоді району виступила учениця Білокуракинської ЗОШ №1 Т.Індиченко. Присутні вшанували пам’ять полеглих у роки Другої Світової війни хвилиною мовчання під звук метронома, уклонившись та схиливши голови в журбі-задумі з молитвою на устах.

Вічний вогонь, який весь час палав у підніжжя меморіалу «Скорботна мати» нагадував всім про те, що в братських могилах лежать тисячі загиблих героїв-визволителів нашого краю. Їхні душі, немов були присутні в цей момент між тих палаючих вогнів. В знак пам’яті про героїчні подвиги, мужність та відвагу воїнів Другої Світової війни відбулося покладання вінків, квітів до підніжжя меморіального комплексу «Скорботна мати», бюстів Героїв, пам’ятного знаку «Воїнам-інтернаціоналістам».

Всіх присутніх було запрошено за площу до районного Будинку культури на святковий концерт. Для ветеранів відбулось частування польовою кашею, яке відбулось за підтримки Білокуракинської громади.

Концертна програма присвячена героям страшної війни 1939-1945 років, героям, полеглим у боях, героям відомим і невідомим, розпочалася флешмобом «Перлина Україна». Ведучими заходу були О.Зверхановська та Є. Білоус. Свої виступи на районній сцені глядачам подарували народний ансамбль народної пісні «Золота осінь», солісти К.Хрипун, А.Сінєльнікова та В.Хоружий, В.Третяк зачитав чуттєвий вірш, танцювальні колективи «Грація» та «Конфети-денс», вокальні ансамблі «Новое поколение» і «Хорошее настроение», відбулась також тематична театралізована вистава вихованців Будинку дитячої та юнацької творчості.

Артисти своїми композиціями нагадали про подвиги, героїзм та бойовий дух.

Також на площі працював батут, чим приваблював всіх дітлахів. Підприємці проводили торгівлю різноманітними смаколиками.

Ввечері на молодь чекали масові гуляння, їх ведучою була О.Болкун. Концерт відбувся за участю аматорів районної сцени: солістів К.Хрипун, Анжеліки та Валерії Сінєльнікових, А.Химченко, О.Лисиці, Д.Дуванської, М.Махаррамової, М.Проценка,Є.Білоус та вокально-інструментального ансамблю «Берег души». Родзинкою заходу став виступ гостя з Троїцького району, переможця обласного фестивалю-конкурсу патріотичної пісні «Воронцева слобода – 2015» Олександра Полстянкіна. Завершився святковий вечір неперевершеним феєрверком, спонсором якого стали Олексій та Олександр Гойдіни.

У розмаїті квітів, у сяйві щедрого весняного сонця, в буянні трав, у зелені лісів, у солов’їних співах, веселих піснях прийшла до нас весна Перемоги – сімдесят друга весна!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь