A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

День народження села Олександропіль

Дата: 25.09.2016 09:17
Кількість переглядів: 1520

День народження Олександрополя

Село моє із кетягом калини

І на узбіччі хата дорога.

Для нас усіх отут коріння Батьківщини.

І хліб святий і мами пісня чарівна.

Сонячною осінньою дниною, на площі біля школи, зібрався весь люд села Олександропіль. Все село вийшло на святкування Дня народження рідного села. І не лише олександропільці святкували, сюди понаїхали мешканці сусідніх сіл привітати сусідів та порозважатися. Відкрили святкову програму грою в футбол. Олександропільські футболісти грали з командою з села Лизине. Перемогли господарі поля з рахунком 3:2.

Далі проходив святковий концерт. Чарівні ведучі І.Самохатенко та Л.Недужко розпочали концертну програму.

На свято завітали гості - голова Білокуракинської об’єднаної територіальної громади С.І.Сірик, його заступник Д.А.Шуть, начальник відділу культури, депутат Білокуракинської ОТГ В.В.Аполлонов, депутат райради С.М.Соляний. Гості привітали всіх жителів села зі святом.

Концертна програма була веселою та різножанровою. Вперше на сцену вийшла місцева співачка К.Коваленко. Дівчина дуже хвилювалася перед виступом, але страх прошов після перших же слів пісні, яка полинула рідним селом. Гучні оплески односельчан підтримали юну співачку. З нетерпінням чекали виступу С.Яружної, вона кожне свято радує всіх веселими піснями. Ой і сміялося ж село з міні-інсценівок про селянські будні на селі. Наша молодь Д.Іванов та А.Овчаренко - ну природжені актори. Не вперше вже на сцені села талановиті танцюристи В.Шейко, Н.Майстренко, К.Самохатенко та А.Рева. А також молодіжний танцювальний колектив зі своїми запальними сучасними та народними танцями за участю чарівних дівчат Я.Заїки, В.Козаченко, О.Ревякіної, О.Ковтун, Ю.Ковтун та А.Козаченко.

Піснею привітали олександропольців артисти з районного Будинку культури ім. Т.Шевченка Є.Білоус та В.Хоружий, а також танцювальний колектив «Грація».

Родзинкою свята було нагородження цінними подарунками жителів села. Першими їх отримали найстарші жителі села Олександропіль. Ними на даний час є надзвичайно добрі та трудящі жінки – О.С.Соколова та М.Г.Дейко. В цьому році їм виповниться по 88 років. Найстаршими чоловіками села є ветерани Другої Світової війни В.І.Лісницький (91 рік) та А.Д.Кіндратенко (88 років). Отримав подарунок і наймолодший житель села – Р.Нехаєнко. В цьому році він відсвяткував перший рік свого життя. В цей радісний святковий день у А.Іванова було подвійне свято – в цей день йому виповнилось 4 рочки. Все село вітало іменинника. Далі отримали подарунки родини, які багато років живуть у парі: у злагоді, у мирі, любові і взаєморозумінні. Родини, які прожили разом більше 50 років, виховали діточок, діждалися онуків, правнуків, відсвяткували золоте весілля. Це подружжя Василя Івановича та Марії Терентіївни Лісницьких (63 роки),

Віктор Никифорович та Марія Ісаківна Самохатенки (55 років), Микола Максимович та Тамара Миколаївна Сергієнки (52 роки). Привітали воїнів-афганців О.Хабрика та Ю.Козешкурт, ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС В.М.Петриченко, М.Я.Віхрова та В.Г.Шарпаня. Не обійшли й працівників соціальної сфери села: медичних працівників І.В.Самохатенко та М.С.Козаченко, працівників громади С.М.Коюду та С. М.Ляшко, працівників поштового відділення К.М.Невмиваку та О.Г.Шарпань; культпрацівників: завідуючого сільським Будинком культури О.В.Олійник та бібліотекаря бібліотеки-філії №2 С.В.Кіндратенко, завідуючу єдиним в селі магазином О.О.Матвєєву; працівників Олександропільської ЗОШ, директор якої С.М.Коюда. Без функціонування цих установ життя в селі завмерло б. Не оминули увагою олександропільці земляків, чиї груди прикрашають за працю ордени, які все своє життя присвятили нелегкій праці в колгоспі. Це В.Н.Самохатенко, В.М.Черняк, Є.І.Ляшко,а також людина, яка більше 25 років очолювала Олександропільську сільську раду, - це Л.С.Запара. Привітали й сім’ї , які в цьому році святкували ювілеї подружнього життя. Подарунки до свята виділила Білокуракинська ОТГ.

Після концерту всіх присутніх частували смачнючою польовою кашею, яку приготували найкращі господині села Т.Рябоконь та Л.Кожем’яка.

Аж до пізнього вечора на все село лунала музика, а селяни танцювали, співали та розважалися.

Шановні односельчани, ще раз вітаємо вас зі святом:

Хай ніжні трелі солов’я доносяться з діброви,

Хай ваші родичі, сім’я будуть живі, здорові.

Хай Господь Бог благословить святковий стіл у хаті,

І хай ніхто не боронить ,щоб ви були багаті.

Хай буде мирним небокрай,хай сонце в небі сяє.

І чарка, й шкварка, й коровай, і хай душа співає.

Хай лине пісня над селом, хай колосяться ниви.

Комори повняться добром, і будьте ви щасливі!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь