A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

Жителів Білокуракинської ОТГ об’єднав Всеукраїнський диктант

Дата: 13.11.2017 08:53
Кількість переглядів: 873

9 листопада 2017 р. до Дня української писемності та мови жителі Білокуракинської об’єднаної територіальної громади долучилися до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності.

До участі у заході були запрошені учні, педагоги, адміністрації освітніх закладів, працівники відділу освіти на чолі з начальником Зубковою Л.І., представники місцевого самоврядування: заступник голови Білокуракинської селищної ради  Носуля В.М., староста сіл Нещеретове та Калинівське Оселедько А.М., депутат Білокуракинської ОТГ Мартиненко О.М. Всі святково вдягнені, у яскравих вишиванках, а головне , із гарним настроєм приєдналися до всієї України, щоб довести, що нам не байдужа доля нашої рідної мови та грамотність української нації.

Диктант, що мав на меті популяризувати українську мову, об’єднувати українське суспільство, виховувати національно-патріотичну свідомість в учнівської молоді,  писало близько 300 осіб. Диктант географічно широко розповсюдився по території Білокуракинської ОТГ. У ньому йшлося про українські пісні, які «долають усі кордони без віз, бо в них – жива душа українського народу». З таким висловом не можна було не погодитись, особливо коли прозвучало, що наш «Щедрик» прикрашає всесвітньо відомі фільми.

Текст учасникам сподобався та був легким у написанні. Деякі учні вирішили надіслати свої роботи на адресу Українського радіо. Вони сподіваються, що диктанти написані досконально, а отже будуть відзначені організаторами.

Такі заходи дійсно об’єднують всіх шанувальників рідної мови спільним завданням. Тож проскандуємо девіз цьогорічного диктанту – «Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета».

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь