A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

ЛНУ імені Тараса Шевченка підтримав ухвалу закону

Дата: 05.11.2016 08:14
Кількість переглядів: 818

ЛНУ імені Тараса Шевченка підтримав ухвалу закону

         3 листопада депутати Верховної Ради України ухвалили законопроект, що регулює основні засади діяльності переміщених ВНЗ.

         Законопроект №4718 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності вищих навчальних закладів (наукових установ), які були переміщені з тимчасово окупованої території, та з населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження» є важливим документом, що сприяє розвитку наукового потенціалу, поліпшує стан вищих навчальних закладів (наукових установ), які опинились у складній ситуації через необхідність переміщення із зони проведення АТО. Він передбачає доповнення Закону України «Про вищу освіту» відповідними статтями, що регулюють діяльність переміщених ВНЗ та сприяють відновленню їх матеріально-технічної бази.

Фото без опису Фото без опису
Фото без опису

       Луганський національний університет імені Тараса Шевченка – є переміщеним ВНЗ, який продемонстрував патріотизм і силу духу, залишившись вірним Батьківщині та евакуювавшись на територію, контрольовану українською владою. Представляв проект Закону О. В. Співаковський, який, нещодавно у рамках виїзного засідання  Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, був на Луганщині та відвідав ЛНУ. Олександр Володимирович виступив з доповіддю та закликав депутатів ухвалити законопроект, який має велике значення для освітян, які працюють в умовах евакуації.

Підтримати та спостерігати за процесом голосування прибули до Верховної Ради України представники переміщених навчальних закладів, серед яких був і проректор з науково-педагогічної роботи ЛНУ імені Тараса Шевченка О.С. Меняйленко. За його словами, після того як більшістю голосів законопроект було ухвалено, у представників переміщених ВНЗ це викликало щирі емоції. «У жінок, які були серед нас,  на очах з’явилися сльози», - наголосив Олександр Сергійович.

Фото без опису Фото без опису

       

       Ухваливши даний законопроект, держава визнала існування переміщених ВНЗ. Він допоможе усунути бюрократичні перепони та створить умови, необхідні для збереження й розвитку українського наукового потенціалу Донбасу та Криму. Викладачі та студенти Луганського національного університету висловлюють щирі слова подяки народним депутатам за прийняття такого необхідного проекту закону.

Детальніше про особливості навчання в ЛНУ імені Тараса Шевченка: http://luguniv.edu.ua/

Ірина Бахмет, Олег Черниш,

прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь