A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

5 грудня - всесвітній день волонтера

Дата: 06.12.2021 08:24
Кількість переглядів: 252

Фото без опису

5 грудня - всесвітній день волонтера

       У всьому світі 5 грудня відзначають міжнародний День волонтера. День волонтера був заснований ще в 1985 році за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН.

       Волонтерський рух – доброчинна діяльність, яка здійснюється фізичними особами на засадах неприбутковості, без заробітної плати, без просування по службі, заради добробуту та процвітання спільнот і суспільства в цілому. Людину, яка добровільно надає безоплатну соціальну допомогу та послуги особам з інвалідністю, хворим, особам і соціальним групам, що опинилися в складній життєвій ситуації, називають волонтером.

У Законі України «Про соціальні послуги» поняття «волонтер» трактується як фізична особа, яка добровільно здійснює благодійну, неприбуткову та вмотивовану діяльність, що має суспільно корисний характер. Роль волонтерства у соціальній сфері визнана на державному рівні, що знаходить своє підтвердження в окремих законодавчих документах, зокрема у законах України «Про соціальну роботу з дітьми та молоддю», «Про соціальні послуги», в яких добровільна праця волонтерів визнається як необхідна та суспільно корисна.  

       Сьогодні волонтерський рух має глобальний характер. Волонтерська діяльність як прояв милосердя і доброчинності буде існувати доти, доки існує потреба людей у тій чи іншій допомозі та обмежена державна участь у задоволенні потреб своїх громадян, їхній соціальній підтримці.

       Волонтери допомагають дітям і дорослим, піклуються про здоров’я людей і тварин, їхній комфорт і безпеку. Нерідко волонтерам доводиться навіть ризикувати власним життям заради порятунку інших

   І сьогодні волонтери активно працюють, підставляючи плече допомоги нашим захисникам, медичним працівникам, людям, які опинилися у складних життєвих обставинах, або ж мають суттєві проблеми зі здоров’ям.  Завдяки праці волонтерів зла стає менше в світі, хворі, самотні, незахищені люди отримують опіку і тепло добрих сердець.

   Шановні волонтери, прийміть щиру вдячність за Вашу працю, за сміливість, наполегливість, за вміння розпізнати потреби людей і вчасно допомогти, за Ваші палкі серця, що зігрівають людські душі. Нехай Ваше добро повертається до вас сторицею! Здоров’я Вам, сил, невичерпної енергії, однодумців і людської вдячності!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь