A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

ЗВІТ про результати роботи Відділу соціального захисту населення Білокуракинської селищної ради станом на 01.11.2021 року

Дата: 25.11.2021 11:03
Кількість переглядів: 312

Фото без опису

ЗВІТ

 про результати роботи

Відділу соціального захисту населення

Білокуракинської селищної ради

станом на 01.11.2021 року

 

Відповідно до Положення про Відділ соціального захисту населення Білокуракинської селищної ради затвердженого сесією селищної ради  від 05.10.2020р. № 84/2 Відділ виконує наступні функції:

  • забезпечення реалізації на території громади державної політики у сфері соціального захисту населення, з питань сім’ї та дітей, запобігання домашнього насильства, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, організації надання соціальних послуг особам, окремим соціальним групам, які перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати;
  • визначення та реалізація соціальних пріоритетів розвитку громади, розробка місцевих програм соціального спрямування, проектів, програм та заходів щодо підтримки вразливих категорій населення;
  • запровадження та надання місцевих гарантій соціального захисту, соціальної підтримки мешканців громади;
  • організація здійснення соціальної роботи в громаді та надання соціальних послуг;
  • управління закладами та установами соціального захисту населення комунальної форми власності, організація їх матеріально-технічного та фінансового забезпечення.

 

Відповідно Програми соціального захисту населення Білокуракинської селищної ради  до Відділу надійшли заяви про надання матеріальної допомоги від 478 мешканців Білокуракинської СТГ. Складені акти обстеження матеріально-побутових умов 229 сім’ям (по жителям смт. Білокуракине).

          Станом на 01.11.2021 року матеріальна допомога виплачена 442 особам на загальну суму 504 тис. 300 грн, з  них:

-  матеріальна допомога на лікування виплачена 371 особі – 287 тис. 100 грн;

- матеріальна допомога на поховання громадян, які не досягли пенсійного віку і не працювали виплачена 13 особам – 13,0 тис. грн;

- матеріальна допомога на поховання громадян без визначеного місця проживання згідно з кошторисом виплачена 1 особі – 3,2 тис. грн.;

- матеріальна допомога особі, постраждалій внаслідок пожежі – 2 особам на суму 10,0 тис. грн;

- матеріальна допомога сім`ям з дітьми/дитиною, які перебувають у складних життєвих обставинах та мають скрутне матеріальне становище, на забезпечення дітей шкільним одягом та канцелярським приладдям у розмірі 2000 грн. на кожну дитину, яка є учнем закладу, що забезпечує здобуття повної загальної середньої освіти 46 особам – 164,0 тис. грн.

До 9 травня відповідно до даної Програми було придбано та вручено за належністю 6  продуктових наборів для ветеранів Великої Вітчизняної війни, які мешкають на території громади, на суму 6,0 тис. грн. (по 1,0 тис. грн. кожному);

  • матеріальна допомога сім’ям загиблих (померлих внаслідок поранення)

учасників АТО/ООС у сумі 7,0 тис. грн. до Дня захисника України – 14  жовтня – 3 особам на суму 21,0 тис.грн.

 

Для реалізації заходів затвердженої Програми надання соціальної підтримки в Білокуракинській СТГ на 2021-2023 роки «Турбота»  для відшкодування  послуг пільговим категоріям населення громади укладені договори з :

  • ТОВ «Автотранспортне підприємство» - для відшкодування послуг з пільгового проїзду автотранспортом осіб з інвалідністю внаслідок  війни, дітей з інвалідністю, дітей з багатодітних сімей;
  • Структурним підрозділом «Служба приміських пасажирських перевезень» Регіональної філії «Донецька залізниця» АТ «Українська залізниця» - для відшкодування послуг з проїзду залізничним транспортом на приміських маршрутах;
  • АТ «Українська залізниця» - для відшкодування послуг з проїзду пільгових категорій населення залізничним транспортом на міжміських маршрутах;
  • Управлінням соціального захисту населення Сватівської районної державної адміністрації – для виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги на непрофесійній основі  відповідно постанови КМУ  від 23.09.2020 р. №859 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі».
  • ПАТ «Укртелеком» – для відшкодування послуг зв’язку пільговим категоріям населення.

 

Відділ приєднався до публічного договору від 01.04.2021 року№01/01-36 про надання послуг до сервісу системи відеозв’язку з перекладачем жестової мови «СЕРВІС УТОГ» від 13.07.2021р. що представляє Всеукраїнську громадську організацію інвалідів «Українське товариство глухих».

 

До Відділу надійшли документи на відшкодування послуг з пільгового перевезення:

     автотранспортом за грудень 2020 року та січень - жовтень 2021 року;

     залізничним транспортом за січень - жовтень  2021 року.

 

Після проведення звірки інформації з отриманих від організацій списків та реєстрів з інформацією з Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги (Управління  соціального захисту населення  Сватівської РДА) для перевірки пільгового статусу осіб та проведення  коректного відшкодування, Відділом перераховані кошти:

  • ТОВ «Автотранспортне підприємство» - 129,756 тис. грн.;
  • Структурному підрозділу «Служба приміських пасажирських перевезень» Регіональної філії «Донецька залізниця» АО «Українська залізниця» - 8,959 тис.грн.;
  • ПАТ «Укртелеком» - 16,131 тис. грн.

 

Відповідно Програми надання соціальної підтримки в Білокуракинській СТГ на 2021-2023 роки «Турбота»  Відділ забезпечує відповідно до  «Порядку відшкодування  вартості санаторно-курортного лікування деяким категоріям громадян» відшкодування вартості санаторно-курортного лікування до санаторно-курортних закладів ветеранам війни, особам, на яких поширюється дія Законів України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” та “Про жертви нацистських переслідувань”, (крім учасників антитерористичної операції, працівників підприємств, установ, організацій, які залучалися та брали безпосередню участь у забезпеченні проведення антитерористичної операції, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, а також  осіб, які добровільно забезпечували (або добровільно залучалися до забезпечення) проведення антитерористичної операції, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях (у тому числі здійснювали волонтерську діяльність). Цією програмою для санаторно-курортного лікування ветеранів війни  на 2021 рік виділені кошти у розмірі 70,0 тис.грн.

 

Станом на 01.11.2021р. 4 особи вже оздоровлені в ТОВ «Новопсковський санаторій «Перлина». Укладені ще 3 договори з ветеранами війни в межах виділених коштів.

Відповідно Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно - ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.05.2021 року № 615 (далі – Порядок  та умови) проведена робота з визначення орієнтовної потреби в коштах на виплату грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, з метою придбання житла для зазначеної категорії осіб. Відповідно до рішення регіональної комісії  про розподіл субвенції з державного бюджету  місцевим бюджетам по нашій громаді кошти виділені 2 особам. З них 1 особі  Відділом перераховані кошти на спеціальний рахунок. На даний час вона обирає житлове приміщення. Щодо іншої особи прийняте рішення  про повернення коштів до обласного бюджету через  неможливість отримання житла за рахунок субвенції за станом здоров’я особи  та через відсутність офіційного опікуна.

 

Відповідно до постанови КМУ від 23.09.2020 р. № 859 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі» Відділом перераховано кошти для виплати за січень-вересень 2021 року  38 особам у сумі 330,160 тис. грн.

 

Начальником Відділу прийнято 253 рішення щодо надання  соціальних послуг мешканцям Білокуракинської СТГ. Дані рішення передані до Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Білокуракинської селищної територіальної громади» (далі – КУ «ЦНСП» Білокуракинської СТГ).

Для направлення на комплексну реабілітацію дітей з інвалідністю звернулися батьки 15 дітей. Всі діти направлені до відділення комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю  КУ «ЦНСП» Білокуракинської СТГ.

       Поновлені пакети документів 211 осіб, що отримують соціальні послуги відповідно укладених договорів з КУ «ЦНСП» Білокуракинської СТГ. Також 116 осіб звернулися вперше з заявами про надання соціальних послуг.

 

Спеціалістами Відділу проведено консультування 361 мешканця територіальної громади з питань застосування законодавства щодо соціальної підтримки населення, надання соціальних послуг, захисту соціальних прав, інших питань віднесених до компетенції відділу.

Також Відділом проводиться робота  щодо забезпечення захисту прав і законних інтересів повнолітніх осіб, які потребують встановлення опіки або піклування, недієздатних осіб та осіб, цивільна дієздатність яких обмежена.

Протягом року проведено 4  засідання опікунської ради Білокуракинської селищної ради з питань, що відносяться до захисту прав та інтересів повнолітніх недієздатних осіб.

Станом на 01.11.2021р. на території громади проживають 18 повнолітніх осіб, що визнані рішенням суду недієздатними та 1 повнолітня особа – частково недієздатною.

Спеціалісти Відділу приймають  активну участь в реалізації Проєкту “Стратегічні, цифрові та партисипативні рішення для розвитку соціальної сфери в 10 громадах Луганської та Донецької областей”, що виконується Асоціацією органів місцевого самоврядування “Асоціація учасницького розвитку громад” в рамках проєкту “Спеціальна програма підтримки Східної України (підконтрольні Уряду території)”, що здійснюється Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZGmbH за дорученням Уряду Федеративної Республіки Німеччина.

З січня поточного року в  громаді  почала функціонувати мультимедійна кімната, обладнана необхідною презентаційною технікою та меблями для комфортних комунікацій із жителями, обміну досвідом з іншими громадами, надання соціальних послуг та проведення освітніх заходів.  Дана кімната розташована за адресою: смт. Білокуракине, вул. Центральна, б.63а

Також спеціалістами Відділу ведеться поточна робота - складання звітності, оформлення запитів  до установ та організацій з  питань, що належать до компетенції Відділу. 

 

 

Начальник Відділу соціального захисту населення

Білокуракинської селищної ради                                                 Тетяна ЛАДНА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь