A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

Про результати роботи відділу соціального захисту населення

Дата: 06.04.2021 10:57
Кількість переглядів: 379

05.10.2020 року рішенням вісімдесят четвертої сесії сьомого скликання Білокуракинської селищної ради створено юридичну особу - Відділ соціального захисту населення Білокуракинської селищної ради ( далі - відділ). Цим же рішенням затверджено Положення про відділ.

Відповідно до Положення, основними завданнями відділу є:

 

  • забезпечення реалізації на території громади державної політики у сфері соціального захисту населення, з питань сім’ї та дітей, запобігання домашнього насильства, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, організації надання соціальних послуг особам, окремим соціальним групам, які перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати.
  • визначення та реалізація соціальних пріоритетів розвитку громади, розробка місцевих програм соціального спрямування, проектів, програм та заходів щодо підтримки вразливих категорій населення.
  • запровадження та надання місцевих гарантій соціального захисту, соціальної підтримки мешканців громади.
  • організація здійснення соціальної роботи в громаді та надання соціальних послуг.
  • управління закладами та установами соціального захисту населення комунальної форми власності, організація їх матеріально-технічного та фінансового забезпечення.

 

Відповідно Програми соціального захисту населення Білокуракинської селищної ради  до відділу надійшли заяви про надання матеріальної допомоги від 164 мешканців Білокуракинської СТГ. Складені акти обстеження матеріально-побутових умов 79 сім’ям.

 Станом на 01.04.2021 року матеріальна допомога виплачена 151 особі  на загальну суму 122 000 тис. грн , з  них:

- матеріальна допомога на лікування виплачена 145 особам – 112,8 тис. грн;

- матеріальна допомога на поховання громадян, які не досягли пенсійного віку і не працювали виплачена 6 особам – 6,0 тис. грн;

- матеріальна допомога на поховання громадян без визначеного місця проживання згідно з кошторисом виплачена 1особі – 3,2 тис. грн.

Для реалізації заходів затвердженої Програми надання соціальної підтримки в Білокуракинській СТГ на 2021-2023 роки «Турбота»  для відшкодування  послуг пільговим категоріям населення громади укладені договори з :

  • ТОВ «Автотранспортне підприємство» - для відшкодування послуг з пільгового проїзду автотранспортом осіб з інвалідністю внаслідок  війни, дітей з інвалідністю, дітей з багатодітних сімей;
  • Структурним підрозділом «Служба приміських пасажирських перевезень» Регіональної філії «Донецька залізниця» АО «Українська залізниця» - для відшкодування послуг з проїзду залізничним транспортом;
  • Управлінням соціального захисту населення Сватівської районної державної адміністрації – для виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги на непрофесійній основі  відповідно постанови КМУ  від 23.09.2020 р. №859 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі».
  • ПАТ «Укртелеком» – для відшкодування послуг зв’язку пільговим категоріям населення

До відділу надійшли документи на відшкодування послуг з пільгового перевезення:

автотранспортом за грудень 2020 року та січень та лютий  2021 року;

залізничним транспортом за січень та лютий 2021 року.

Після проведення звірки інформації з отриманих від організацій списків та реєстрів з інформацією з Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги (Управління  соціального захисту населення  Сватівської РДА) для перевірки пільгового статусу осіб та проведення  коректного відшкодування, відділом перераховані кошти:

  • ТОВ «Автотранспортне підприємство» - 34,679 тис. грн.;
  • Структурному підрозділу «Служба приміських пасажирських перевезень» Регіональної філії «Донецька залізниця» АО «Українська залізниця» - 0,112 тис.грн.;
  • ПАТ «Укртелеком» - 4,243 тис. грн.

 

Відповідно до постанови КМУ від 23.09.2020 р. №859 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі» відділом виплачено кошти за січень-березень 2021 року  12 особам у сумі 58,8 тис. грн. 

Начальником відділу прийнято 140 рішень щодо надання  соціальних послуг мешканцям Білокуракинської СТГ. Дані рішення передані до КУ ЦНСП Білокуракинської селищної територіальної громади.

Для направлення на комплексну реабілітацію дітей з інвалідністю звернулися батьки 6 дітей. Всі діти направлені до відділення комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю до КУ «Центр надання соціальних послуг» Білокуракинської СТГ.

 Поновлені пакети документів 104 осіб, що отримують соціальну послугу «догляд вдома» відповідно укладених договорів з КУ ЦНСП. Також 19 осіб звернулися вперше для надання соціальних послуг.

Відповідно до постанови КМУ від 01.06.2020 р. №449 «Про затвердження Порядку проведення моніторингу надання та оцінки якості соціальних послуг» спеціалісти відділу  протягом лютого поточного року були залучені до організації і проведення зовнішнього  моніторингу надання та оцінки якості соціальних послуг КУ ЦНСП Білокуракинської селищної територіальної громади

Спеціалістами проведено консультування 74 мешканців територіальної громади з питань застосування законодавства щодо соціальної підтримки населення, надання соціальних послуг, захисту соціальних прав, інших питань віднесених до компетенції відділу.

 

Спеціалісти відділу приймають активну участь в реалізації Проєкту “Стратегічні, цифрові та партисипативні рішення для розвитку соціальноі? сфери в 10 громадах Луганськоі? та Донецькоі? областеи?”, що виконується Асоціацією органів місцевого самоврядування “Асоціація учасницького розвитку громад” в рамках проєкту “Спеціальна програма підтримки Східної України (підконтрольні Уряду території)”, що здійснюється Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Уряду Федеративної Республіки Німеччина.

23 лютого 2021 року  в приміщенні Білокуракинської селищної ради  на базі мультимедійної кімнати, обладнання до якої було отримано в рамках даного Проєкту, відбулась публічна презентація напрямків розвитку системи соціального захисту населення Білокуракинської селищної територіальної громади  на 2021-2026 роки.

 У заході прийняли участь старости селищної територіальної громади, представники громадських організацій «В єдності майбутнє України», «Нещеретівська мрія», «Твори добро», «Джем» та ін. Вони ознайомились зі стратегічними документами, обговорили перспективи втілення запропонованих стратегічних і операційних цілей та внесли свої коментарі.

Також Проект розміщено на офіційному сайті Білокуракинської селищної територіальної громади, де кожний може ознайомитися з ним та надати свої пропозиції.

З січня поточного року в  приміщення селищної ради почала функціонувати мультимедійна кімната, обладнана необхідною презентаційною технікою та меблями для комфортних комунікацій із жителями, обміну досвідом з іншими громадами, надання соціальних послуг та проведення освітніх заходів.

Спеціалістами відділу до установ та відділів Білокуракинської селищної територіальної громади були надіслані пропозиції щодо проведення заходів на базі мультимедійної кімнати. З урахуванням отриманих пропозицій відділом  розроблений   план заходів, які будуть проведені на базі цієї кімнати. Заходи спрямовані на підвищення кваліфікації та обміну досвідом соціальних працівників і фахівців із соціальної роботи, на надання онлайн консультаційних послуг жителям громади, на розвиток потенціалу місцевої молоді та громадського активу.  

Також спеціалістами відділу ведеться поточна робота - складання звітності, оформлення запитів  до установ та організацій з  питань, що належать до компетенції відділу, проводиться навчання діловодів старостинських округів з питань соціального захисту населення.

 

Начальник відділу соціального захисту населення

Білокуракинської селищної ради                                                 Тетяна ЛАДНА

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь