A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

14 лютого 2018 року на базі Шапарської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів відбувся семінар-практикум «Робота учителя-філолога у формуванні ключових компетентностей нової української школи»

Дата: 15.02.2018 10:14
Кількість переглядів: 963

Фото без опису

14 лютого 2018 року на базі Шапарської  загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів  відбувся семінар-практикум «Робота учителя-філолога у формуванні ключових компетентностей нової української школи», в якому взяли участь 11 вчителів української мови та літератури.   Розпочалася  зустріч педагогів з флешмобу «#моя мова українська», який підготували вихованці школи та емоційно наснажили всіх учасників заходу.   Далі філологи , об’єднавшись у 3 групи, почали обговорення важливих питань, що постають  перед  учасниками освітнього процесу в реаліях сьогодення  - ключові компетентності  учня відповідно до концепції «Нова українська школа». Учасниками семінару виконувались наступні практичні завдання: із постера  «Хмара слів» обрати ключові компетентності випускника НУШ та знайти наскрізні змістовні лінії;  пояснити постер «Особистість. Інноватор. Патріот» та визначити вміння, які є спільними для 10 ключових компетентностей.

    На етапі роботи творчої лабораторій «Школа компетентностей  для життя починається сьогодні» вчителі-мовники виконали  вправу «Щоденник Новатора», де презентували власні  напрацювання: Оселедько А.В.- вчитель української мови та літератури Білокуракинської ЗОШ І-ІІІ ст..№1, ознайомила з компетентністю «Уміння вчитися впродовж життя»;  Фартушна А.В.- вчитель української філології Білокуракинської ЗОШ І-ІІІ ст..№2,  розповіла про «Екологічну грамотність і здорове життя»,  Пономаренко Є.Г. – вчитель української мови та літератури Курячівської ЗОШ І-ІІІ ст., розкрила значення «Інформаційно-цифрової  компетентності », Булдакова І.М.- вчитель-мовник Нещеретівської  ЗОШ І-ІІІ ст.,  з використанням інтерактивних вправ ознайомила всіх присутніх з компетентністю «Соціальна і громадська відповідальність».

      На заключному етапі роботи Плотницька О.В., головний спеціаліст відділу освіти Білокуракинської селищної ради, розповіла про основні завдання  вчителів української мови та літератури у підготовці випускників шкіл  до ЗНО, зокрема,  роботи над відкритою формою з розгорнутою відповіддю(власне висловлювання).

     Завершився семінар – практикум  оптимістичним привітанням директора Шапарської школи Нізійової Н.А. з Днем святого Валентина у вигляді патріотичних валентинок.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь