A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

День народження сіл Бунчуківка та Грицаївка

Дата: 03.10.2017 08:10
Кількість переглядів: 617

Фото без опису

Мила,рідна Бунчуківка

Ти село зелене

Ранком гляну я на тебе-

Радість в серці в мене.

Вийшли в поле трактори,

Бо ж діждались ми пори,

Весняної,весняної.

Вже проснулося село,

Ніч кудись сховалась,

Синь туману розмело,

Лиш роса зосталась.

Скріз пшениці, мов коври,

Змійками дороги.

Ген видніються пари,

Луки верб розлогих.

 

Такими чарівними словами оспівав своє село у  вірші місцевий поет села Бунчуківка (нині покійний) Перебийніс Віктор Федорович. А й дійсно історія кожного села є частиною історії великої держави. А цю історію творять люди своєю щоденною нелегкою працею.Тому відданість і любов до рідної землі заслуговують на велику повагу

Нещодавно наші села Бунчуківка та Грицаївка які розкинулися між пагорбами та пишними верболозами відзначили свій День села. Чимало на нашій території є цікавих місць, які доброзичливі люди і красива природа, можна довго описувати села які радо вітають гостей своїми чистими вуличками, ошатними оселями які купаються в зелених садках.

 Розпочалося свято з урочистого Богослужіння, адже 21 вересня Престольне свято Різдва Пресвятої Богородиці ,яке провів ієрей Старобільсько-Сівєродонецької єпархії отець Андрій. Після служби всіх прихожан частували смачним капустняком, пиріжками.

 Продовжилося свято концертною програмою в приміщенні святково прикрашеного Бунчуківського сільського будинку культури. На свято зібралося чимало місцевих жителів та гостей. Адже саме такі масові заходи дозволяють селянам хоча б на хвилинку забути про хатні турботи та відпочити у колі знайомих та друзів.

 На свято завітали почесні гості: голова Білокуракинської ОТГ С.І.Сірик, секретар селищної ради Н.І.Жукова, директор СТОВ Україна» М.Г.Лавренко, спеціалісти селищної ради, спеціалісти відділу культури Білокуракинської ОТГ. З найкращими вітаннями та побажаннями виступили голова Білокуракинської ОТГ С.І.Сірик, директор СТОВ»Україна» М.Г.Лавренко, староста сіл Бунчуківка, Грицаївка Л.М.Коробка, вони побажали доброго здоров»я, добробуту, благодатної долі та висловили подяку всім хто не тільки словами а й конкретними справами прикрашає рідну оселю, вулицю, село.

 Незабутнє враження та море аплодисментів отримав співочий колектив Тимошанського сільського будинку культури, який привітав жителів сіл Бунчуківка та Грицаївка зі святом своїми чудовими піснями.

 Не обійшлося на святі і без подарунків. Цього дня їх отримали найстаріші жителі наших сіл, жителі, які відсвяткували свої почесні ювілеї та подякували за їх працю і за мудрість. Не залишилися без подарунків і школярі, які пішли до школи 1 вересня 1945 року, першокласники 2017 року та  новонароджені громадяни нашого села.

 Концертна програма закінчилася, але свято не скінчилося. Всі бажаючі мали змогу посмакувати польовою кашею, біляшами та брали участь у безпрограшної лотереї .Дітей приваблював надувний батут, який був наданий відділом культури Білокуракинської ОТГ.

 Підвівши підсумки свята хочемо подякувати спонсорам, які надали допомогу у підготовці це-Білокуракинська селищна рада, СТОВ»Україна», СТОВ»Агродар», ПП Грицай Г.Г., громадяни, які займаються індивідуальним обробітком землі Перепічай В.М.,Вітер В.О., Грицай А.М., Грицай І.М.   

  Свято добігало кінця, та ще довго лунали пісні над селом в якому проживають люди, що люблять свою землю де народилися і виросли.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь